Facebook'dan (Meta) şok ayrılık! Ana şirket ile bağlar tamamen koptu

Gündeme yaşadığı krizlerle sıklıkla konu olan Meta şimdi de bir ayrılık haberiyle gündeme düştü. İşte detaylar...

Facebook'dan (Meta) şok ayrılık! Ana şirket ile bağlar tamamen koptu

Facebook'dan (Meta) şok ayrılık!

Eski adıyla Facebook Inc. olan Meta Inc. Amerika’da bulunan bir sosyal medya holdingidir. Yönetim kadrosunda yaşanılan bir ayrılık haberi şirketin tekrar gündeme gelmesine neden olmuştur. İletişim Başkanı John Pinette 2019 yılından beri çalıştığı görevinden ayrıldığını duyurdu.

Meta sözcüsünün yaptığı ayrılık haberi “Şirket tarihindeki yoğun ve önemli bir dönemde John’un olumlu katkılarından dolayı müteşekkiriz. İleride iyi olmasını diliyoruz.”  şeklinde iken yaşanılan ayrılık ile ilgili herhangi bir neden belirtilmedi. İletişim Başkanı John Pinette’nin görevinden ayrılması özellikle ayrılığın nedeni noktasında merakları da uyandırmıştır.

Meta Inc.

Görevde yaşanılan değişimin ayrılık mı yoksa bir çıkarılma mı olduğu konusunda net bir bilgi olmadığını söylemekte fayda vardır. Geçmişinde çeşitli başarıları bulunan John Pinette’nin ayrılığının önceki ayrılıklarla benzer olup olmayacağını konusunda belirsizlikler de bulunmakta. Daha önce Algoritmik Ürün Yöneticisi olarak görev yapan Frances Haugen’in şirket içi bilgileri ifşa etmesi benzer bir sürecin yaşanabileceği kuşkusunu da uyandırmıştır.

Bilgilerin sızdırılması konusunda yaşanılan gelişmelerden sonra şirketin bu konuda ne gibi önlemler alacağı da merak konusudur. John Pinette'nin de ayrılığı ile birlikte benzer süreçler tekrar gündeme gelebilir. Bu ayrılıkta yine benzer bir olay olup olmadığı da belirsizdir. Ancak şirketin son dönemlerde sık sık gündemde krizlerle yer alması bu tarz belirsizliklerin de tekrar gündeme gelip gelmeyeceği konusunu tartışmalara açmaktadır.

meta inc, facebook

Paul Allen’in şirketi Vulcan ve Google için Asya bölgesinde önemli görevleri gerçekleştiren John Pinette’in ayrılığını Wall Street Journal Cuma günü gündeme taşımıştı.

Sosyal medya alanında dev olan Meta’da iletişim departmanında da büyük bir boşluk yaşanacağı aşikardır.