Facebook destekli stabil kripto para çıkartılıyor!

Facebook destekli stabil kripto para için Silvergate Bank ile ortaklık kuruldu.

Facebook destekli stabil kripto para çıkartılıyor!

Facebook’un eski adı Libra olan kripto para projesi Diem, İsviçre’yi terk etme kararı aldı. Dün yapılan fotoğrafı açıklamayla merkezin tekrardan Amerika olacağı ve Diem ihracı için Silvergate Bankası ile ortaklık kurulmuş olduğu belirtildi.

Yer değiştirmenin yanında Diem’den yapılan yazılı açıklamada Amerika Mali Suçlarla Mücadele Ağı (FinCEN) ile de uyumlu olunacağı belirtilirken İsviçre’nin finansal kontrol gücü FINMA’ya uyumluluk sürecinin ise şu an için askıya alındığı bilgisi verildi.

Merkez Washington olacak

Diem merkezinin Amerika’nin hangi eyaletinde olacağı konusunda açıklama yapılmadı fakat CNBC’nin iddiasına göre burası Washington olacak. Diem’in ortaklık açıklamasına rağmen, Silvergate’ten ise tarafların teknolojik ve operasyonel hazırlıklara devam ettiği, kesin anlaşma için de son maddelerin konuşulduğunun belirtilmesi de dikkat çekti.

Tüm bu gelişmelere ve hazırlıklara rağmen teknolojik geliştirmeler Diem’in önündeki en büyük engel değil. Diem’in Amerika’ye geçiş hamlesi esasında 2 senelik çok ciddi regülasyon tartışmalarından sonra geldi. Hatırlanacağı üzere 2019 senesinin başında, o dönem adı Libra olan Facebook parası resmen açıklandığında Amerika’li politikacıların ve regülasyon kurumlarının en büyük endişelerinden biri şirket merkezinin İsviçre’de olmasıydı. Hatta Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile Libra’nın kurucu ortaklarından ve yönetim kurulu üyesi David Marcus, Kongre’nin karşısına çıkarak Libra konusunda bilgilendirmede bulunmuşlardı.

Libra Birliği daha sonra ciddi değişikliklere gitmiş, isminin değişmesinin yanında Amerika Hazine ve İç Güvenlik Bakanlığı’nda çalışmış bireyleri yönetim kuruluna almış ve global pek çok para tarafından desteklenen temelini, yalnızca Amerika doları destekli sabit coin’lere çevirmişti.

Ocak ayında testlerde 50 000 000 işlem sayısı geçildi

Hızlı ödeme özellikleriyle alışılmış piyasalara girmeyi amaçlayan Diem’in Ocak ayındaki test ağında 50 000 000 işlem sayısı geçilmiş ve yapılan kontrollerde saniyede 3 işlemin gerçekleştirilebildiği görülmüştü. Bu rakam şu an için Bitcoin’de 4,6, Ethereum’da 15, Solana ağında ve Visa’da ise 65 bin.

Etiketler