EYT'liler için tarih verildi! Emekli sevinecek

Milyonlarca kişinin beklediği ve yakından araştırdığı EYT sorununda yeni açıklamalar ve yeni gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise EYT için tarih verdi. Aralık ayında Meclis'in gündeminde EYT sorununun olacağını belirten Bilgin, emekliler sevinecek dedi.

EYT'liler için tarih verildi! Emekli sevinecek

Seçimlerin yaklaşmasıyla beraber gündemde yer edinen EYT sorununda gelişmeler yakından takip ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar devam ederken emekliler beklentilerinin karşılanmasını talep ediyorlar. Son olarak EYT için masada birçok formül bulunurken tek formül üzerinde çalışıldığı aktarılmıştı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT sorununun 2023 seçiminden önce aralık ayında Meclis'te konuşulacağını belirtirken emeklileri mutlu etmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

EYT'liler için tarih verildi! Emekli sevinecek - Resim : 1

Emeklileri mutlu edeceğiz!

Bakan Bilgin,  Ahilik Haftası etkinlikleri kapanış programına katıldı. Programa katılmasıyla beraber önemli açıklamalarda bulunan Vedat Bilgin EYT'lileri enflasyon karşısında ezdirmeyeceğini vurguladı. 

Bakan Bilgin yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

 "Türkiye enflasyonun tahribatına karşı üretici ve esnafımızı koruyacağız. Elbette sorunlarımız var. Enflasyon sorunu var. Esnafın kredi sorunu var. Esnafın karşı karşıya olduğu emeklilikle ilgili sorunu çözeceğiz. Onların her sorunu bizim sorunumuzdur. Çalışanlarımızın sorununu çözmek için de çalışmalar yapıyoruz. Emekçileri sevindirecek haber vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz” 

EYT'liler için tarih verildi! Emekli sevinecek - Resim : 2

Vatandaşlar EYT sorununun çözülmesini istiyor!

EYT sorununda tek formül üzerinde çalışmalar devam ederken emekliler formüle bağlı kalmadan sorunun çözülmesini istiyor. Üzerinde çalışılan tek formüllü bilmediğini aktaran EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran ise konuyla alakalı açıklamasında  'Seçim malzemesi olmaktan yorulduk' ifadelerini kullanmıştı.

Masada yer alan formüller arasında da 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların mevcut emeklilik yaşlarının kademeli olarak düşürülmesi , emekli maaşlarında kesinti kabul edenlerin emeklilik tarihinin öne çekilmesi ve erkeklerde 9 bin gün prim, kadınlarda 7 bin 200 gün prim yatıranlara emeklilik hakkı verilmesi yer almakta fakat hangi formül üzerinde çalışıldığı bilinmiyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com