Evi olmayan vatandaşlara müjde! Arsa devletten, konut inşaatı vatandaştan

Kiralık ve satılık ev fiyatlarında yaşanan fahiş artış sebebi ile hükümet hızlıca harekete geçti. Ucuz konut projesi için yeni çalışmalar başlatıldı. Dar gelirli olan vatandaşların yeni ev sahibi olmasının önleri açılmaya başlandı.

Evi olmayan vatandaşlara müjde! Arsa devletten, konut inşaatı vatandaştan

Sosyal konut projesi için yapılan tüm hazırlıklar devam ederken ülke genelinde ise alt yapılı olarak arsa satışları başlatılacak. Ev sahibi olmayan vatandaşlar tek parça ile kendi evlerini yapabilecek ya da talep örgütlenmesi sayesinde daha büyük parsellere sahip olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylül ayı içerisinde hem arsa hem de sosyal konut satışı ile ilgili bütün detayları açıklığa kavuşturacak.
 
Konut kiralarında ve fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sebebi ile hükümet dört koldan çalışmalara devam ediyor. Bir yandan Cumhuriyet tarihinin gerçekten en büyük sosyal konut projesinin hazırlıkları sürerken bir yandan ise ülke genelinde odak noktası haline gelecek konut arsa satışları başlatılacak.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eylül ayı içerisinde hem arsa hem de sosyal konut satışı ile ilgili bütün detayları açıklığa kavuşturacak.
 
Yapılan habere göre yalnızca hiç ev sahibi olmayan vatandaşların kullanıma açılacak olan hazine arazileri yine vatandaşların kendilerine konut yapabilmesi adına uygun şartlar doğrultusunda uzun vadeli ödeme koşulları ile satışa çıkarılabilecek.

Evi olmayan vatandaşlara müjde! Arsa devletten, konut inşaatı vatandaştan
 
Vatandaş tek parsel kapsamında kendi evine yapabilecek. Diğer bir yandan ise talep örgütlemiş sayesinde ise daha büyük parseller satın alabilecek. İsteyenler için ise müteahhitlerle anlaşma sağlanacak.
 
Edinilmiş olan bilgiler kapsamında alt yapıya sahip olan arsaların İstanbul’da Tuzla, Çatalca, Ankara’da Gölbaşı gibi farklı bölgelerde satışa çıkarılması planlananlar arasında. Bursa, İzmir, Adana, Konya gibi bilhassa konut fiyatlarının oldukça artış gösterdiği şehirlerde arsa üretimleri için çalışmalar sürdürülüyor.
 

Vatandaşlar konut yapabilecek

Arsa projesi ile ilgili verilmiş olan talimatları üzerine  Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ tam gaz aralıksız bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Arsaların yerine metre kare büyüklüğüne göre fiyatları tek tek belirleneceği açıklananlar arasında.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı vatandaşlara konu tiplerini seçmeleri için yeni projeler ile çalışacak. Lakin vatandaş da imar planlarına uygun olan projesini hazırlayarak ruhsatını alacak. Böylelikle evini uygun olan arsayı yapabilecek. İhtiyaçlara ve taleplere göre arsa sayısının belirlenmesi planlanırken düzenli bir satış yapılması hedefleniyor.

Etiketler