Evergrande yatırımcılarını üzen haber!

Evergrande'nin gayrimenkul paylarının yüzde 51 hissesini satma anlaşması askıya alındı. Bu durumda şirketin temerrüde düşmeden mali durumu düzeltme planları da hayal oldu.

Evergrande yatırımcılarını üzen haber!

Borçluluk oranı gittikçe büyüyen ve ödeme tarihlerinde gecikmelerin tasal sınırı geçtiği Çinli emlak geliştirme şirketi Evergrande Group'un gayrimenkul hizmetleri birimindeki yüzde 51 hissesini satma anlaşması askıya alındığı duyuruldu.

Bu durum borç ödemelerinde sorun yaşayan Evergrande Group'un temerrüte düşmeden mali durumunu düzeltme hayallerini adeta yerin dibine sokmuş oldu.

Reuters'ın haberinde konuya yakınlığı ile bilinen 2 kişinin, 300 milyar dolardan fazla borcuyla iflasın eşiğinde olan Evergrande, Evergrande Property Services'deki hissesini daha küçük rakibi Hopson Development Holdings'e yaklaşık 20 milyar Hong Kong doları (2.6 milyar dolar) karşılığında satmak için görüşmeleri sürdürüyordu.

Konuya yakın kaynaklardan biri, Evergrande'nin yeniden yapılanmasını denetleyen Guangdong eyalet yönetiminden onay alamadığı için anlaşmanın askıya alındığını söyledi. Eyalet yönetiminin işlemi neden onaylamadığı bilinmiyor. Ancak kaynağa göre Çin dışındaki alacaklıları da anlaşmaya karşı çıkıyordu.

19 milyon dolarlık tahvil için para aktarıldı

Evergrande Group'un en temel iştiraki Hengda Real Estate Group, son ödeme tarihi bugün olan 121.8 000 000 yuanlık (19 000 000 dolar) bir yurt içerisinde tahvil kuponu ödemesi için para aktarımını gerçekleştirdiği de bildirildi.

Evergrande dolar cinsi bir dizi tahvil kuponunun son ödeme tarihini kaçırmıştı. Şirketin, 30 Ekim'de ödemesi gerekli olan 14.25 000 000 dolarlık bir tahvil kuponu daha var.

Etiketler