Ev almak isteyenlere müjde! 5 yıl birikim yapanlara devlet desteği

Devlet tarafından geliştirilen modelde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara destek sağlanacağı duyuruldu. Ev birikimi yapanlara devlet desteği 2022'de ne kadar olacak sorusunun cevabına gelin hep birlikte bakalım.

Ev almak isteyenlere müjde! 5 yıl birikim yapanlara devlet desteği

Devlet Desteği Veriliyor!

Yeni ekonomik politikalar ile birlikte TL olarak belli bir amaçla para biriktirmek isteyen vatandaşlara devlet desteği verilmeye devam ediyor. Peki nasıl destek parası alınır? Sorusunun cevabı ise Bireysel Emeklilik sistemine kayıt olan çalışan yurttaşlar, yüzde 25 olarak belirlenmiş devlet desteğinden faydalanabiliyor. 

'Ev Birikimi Desteği' Ne Kadar?

Memur ve asgari ücrete yapılan zammı ortalama alarak ev birikimi desteği vereceği tutarı artırdığını duyuran devlet kanadı, ev sahibi olma isteyen BES'cilere desteğinin yüzde 36,2 kadar artış yaptığını dile getirmesi ile birlikte bayram havası yaşanmaya devam ediyor.

Ev Birikimi Desteği Şartları Neler?

Devlet desteklerinden faydalanmak isteyen yurttaşların elbette belirli şartları taşıması gerekiyor. 'Ev Birikimi Desteği' almanın şartları neler? Gelin birlikte bakalım.

* İlk ve en önemli şart birikim yapılan hesabın özellikle bir konut için yapılması gerekiyor bu sebeple konut birikim hesabı açılması gerekiyor. 
* Aynı bankada birden fazla konut birikim hesabı açılmaması gerekiyor.
* Farklı bankalarda açılmış konut birikim hesaplarına ayrı destekler verilmeyecek sadece ilk açılmış hesap dikkate alınacak.
* Birikimin düzenli yapılması şart! 1 yıl içerisinde taksit ödemelerini 3 kereden fazla geciktiren vatandaşların destek hakkı elinden alınıyor.
* Birikim hesaplarına geçtiğimiz yıl itibariyle en az 519 lira yatırılabilirdi. Bu durum yeni gelen değişiklikler ile birlikte 707,09 liraya kadar yükselmiş durumda. 
* Konut birikimi için aylık üst limit sınırı da bulunuyor. 2021 yılında 5.191 lira olan üst sınır bu yıl 7070,86 TL'ye kadar yükseltildi.
* Hesap açılışlarındaki üst limit rakam 85 bin 850 lira 36 kuruşa kadar yükseldi. 

Devlet Desteği Ne Kadar Olacak?

Konut birikimi hesaplarında, 36 ve 47 ay boyunca aksatmadan birikim yapabilen yurttaşlara 26 bin 995 liraya kadar destek ödeme gerçekleştirilecek.

48 ve 59 ay boyunca aksatmadan ödeme yapan vatandaşlar ise 29 bin 72 liraya varan destek ödemesi alabilecek.

60 ay ve üzerinde 3'den fazla aksatma yapmadan ve alt limitin üzerinde birikim yapan vatandaşlar ise 31 bin 149 TL devlet katkısından yararlanabileceği açıklandı. Bu hesaplamalardan yola çıkılarak 60 ay boyunca 212 bin 125 lira biriktirebilmiş vatandaşların alması muhtemel devlet desteğinin 42 bin 425 lira seviyesine kadar yükselmiş durumda.

Etiketler