Euro / TL 'de sıcak günler kapıda!

Euro / TL için BirBorsa analistleri neler diyor?

Euro / TL 'de sıcak günler kapıda!

Geçtiğimiz haftaya 1 Euro = 10.27 TL gibi yüksek bir fiyatla hafta açılışı yapan Euro'da sular duruluyor gibi gözükse de aynı dolarda olduğu gibi Euro'da yükseliş emarelerini güçlendirerek yoluna devam ediyor.

Yakın poz bakıldığında yükselen trendin desteğinden 3 kez geri dönen Euro'da ilk hedef 10.20 bölgesinde yataya almak olabilir. Geniş açıdan bakıldığında ise çanak kulp yapan Euro'da hedef 10,50 bölgesi.

Döviz tarafında işler genellikle haber akışı, iç ve dış siyasi gelişmeler ile şekilleniyor.

Peki Döviz'de Yaşanan Yükselme Eğilimin Sebebi Ne?

2021 Turizm verilerine göre bu yıl ilk 5 ayda ülkeye giren turist sayısı geçtiğimiz yılların yarısından bile daha az. Türkiye'nin en büyük döviz kaynaklarından biri de turistler vasıtasıyla ülkeye giren dolar ve euro!

Bu kaynaktan yaklaşık 1 yıldır mahrum kalmamız sonucunda ülkedeki döviz kıtlığı ve dövize olan ihtiyaç artınca kurdaki volatilitenin yükselmesi kaçınılmaz hale geliyor.

Piyasa yapıcıların Türkiye'de yatırım yapmanın güvenli olup olmadığını özellikle sorguladığı bu dönemde sık yaşanan MB başkanı değişikliği yine sık yaşanan Ekonomi Bakanı değişiklikleri ile birlikte piyasanın Türkiye Ekonomisine duyduğu güven hayli sarsılmış durumda. 

Gecelik faizlerin yüzde 125 i gördüğü haftalardan sonra euronun düşüşünü beklemek ne kadar sağlıklı olur? Bu sorunun cevabını siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.

Bununla birlikte Euro / TL kanadında sıralı destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler 9,84 - 9,59 - 9,49 - 9,28 - 9,06
Dirençler 10,03 - 10,08 - 10,15 - 10,20 - 10,45

Euro / TL 'de sıcak günler kapıda! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

SEUR KC Avro Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 34.5
Satış 34.55
Değişim -0.1%
Son Değer 34.55
En yüksek 34.7
En düşük 34.4
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%