Euro, güvenli bir liman olan dolar karşısında geri çekiliyor

Saat 11:00 civarında euro yuzde 0.26 düşüşle 1.2005 dolardan işlem gördü.

Euro, güvenli bir liman olan dolar karşısında geri çekiliyor

Saat 11:00 civarında euro yüzde 0.26 düşüşle 1.2005 dolardan işlem gördü. Bir gün önce, tek Avrupa para birimi Mart başından bu yana 1.2080 dolarla zirveye ulaştı. Euro, güvenli liman statüsünden yararlanarak, Mart ayı başından bu yana zirveye ulaştıktan sonra Çarşamba günü dolar karşısında düştü.

GMT saatiyle 9:00 civarında (11:00 CET), euro yüzde 0.26 düşüşle 1.2005 dolardan işlem gördü. Bir gün önce, tek Avrupa para birimi Mart başından bu yana 1.2080 dolarla zirveye ulaştı. Neil Wilson, "Doların Pazartesi günü paraya çevirdiği düşüş göz önüne alındığında, bir düzeltme olması normaldi" yorumunu yaptı.

ActivTrades analisti Ricardo Evangelista, "Yatırımcılar, Covid-19'un olası yeni dalgasından endişe ederken, güvenli bir bölge arayışı olarak görülebilir", diye ekliyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinde salgın, özellikle 24 saat içinde yaklaşık 300.000 yeni kontaminasyonun tespit edildiği dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da yeni bir güçle şiddetleniyor.

Ancak yıla iyi başlayan dolar, Nisan ayında tek Avrupa para birimi karşısında yüzde 2,5 düşüş kaydetti.

Forex yatırımcıları Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantısını bekliyorlar.

Wilson, "Özellikle Guvernörler Kurulu veya Başkan Christine Lagarde para politikasını sıkılaştırmaya biraz hazır olduklarını gösterirse, piyasalar için belirli bir risk vardır" diye uyardı.

Şimdilik, merkez bankaları, Covid-19 sonrası toparlanmayı tomurcukta engellemekten kaçınmak için kilit faiz oranlarını yükseltmeme sözü verdiler.

ECB'den veya Amerikan Merkez Bankası'ndan (Fed) daha sıkı bir para politikası sinyali, ihraç ettikleri para birimini daha çekici hale getirecektir. Birleşik Krallık'a gelince, İngiliz sterlini dolar karşısında istikrar kazandı (pound başına yüzde -0.06'dan 1.3928 dolara).

Çarşamba günü Ulusal İstatistik Ofisi'ne (ONS) göre, İngiltere'de enflasyon, Şubat ayındaki yüzde 0,4'e kıyasla Mart ayında yıllık yüzde 0,7'ye sıçradı.

Etiketler