Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları tekrar rekor kırdı

Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları yıllık bazda yüzde 37,9 seviyesiyle rekor kırdı. Bölgede aylık olarak Temmuz ayında yüzde 4 seviyesinde kaydedildi.

Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları tekrar rekor kırdı

Eurostat, Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin temmuz ayına ilişkin ÜFE verileri açıklandı.

Açıklanan veriye göre Euro Bölgesi'nde ÜFE verisi, enerji fiyatlarındaki yükseliş sebebi ile temmuz ayında 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 37,9 seviyesinde yükseldi.

Bahsedilen dönemde Euro Bölgesi'nde yıllık bazda üretici fiyatları enerji sektöründe yüzde 97,2 seviyesinde artış gösterirken, ara mallarda ise yüzde 21,4 seviyesinde artış gösterdi.

Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları tekrar rekor kırdı - Resim : 1

AB ülkeleri arasında Romanya ilk sırada

Açıklanan verilere göre, AB ülkelerinde ÜFE, temmuz ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 3,7 seviyesinde artarken, 2021 yılının aynı dönemine göre ise yüzde 37,8 seviyesinde artış gösterdi.

Buna göre AB ülkeleri arasında ÜFE, temmuz ayında yıllık bazda en fazla artış gösteren 67,4 seviyesi ile Romanya. Romanya'yı sırasıyla yüzde 55,9 seviyesiyle Bulgaristan, yüzde 55,1 seviyesi ile Danimarka takip ediyor.

Açıklanan ÜFE verisi, Almanya'da yüzde 38,1 olarak kaydedilirken, Fransa'da yüzde 27,2 seviyesinde, İspanya'da yüzde 40,4 seviyesinde, İtalya'da yüzde 45,9 seviyesinde ve Balçika'da yüzde 43,8 seviyesinde kaydedildi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com 

Etiketler