Ethereum’un kurucularından Di Iorio, kripto paralara veda ediyor

Di lorio, Ethereum'un önde gelen isimlerinden birisi olarak yıllardır hayatımızdaydı fakat kişisel güvenlik kaygılarından dolayı kripto dünyasından tamamen ayrılacağını açıkladı.

Ethereum’un kurucularından Di Iorio, kripto paralara veda ediyor

Ethereum‘un yaratıcılarından Anthony Di Iorio, kısmi şahsi güvenlik kuşkularından dolayı dijital para dünyasıyla yollarını ayıracağını söyledi.

46 yaşındaki Lorio, son 4 yıldır gittiği her yere özel koruma ekibiyle birlikte gidip geliyor. Gelecek hafta şirketi Decentral’ı elden çıkartmayı, kripto para ile alakalı olmayan diğer girişimlere odaklanmayı planlıyor. Kanadalı ünlü iş adamı, dahil olduğu tüm dijital para girişimlerden de zamanla ayrılacak ve bundan böyle blockchain projelerine bundan sonra yatırım yapmama kararı aldı.

Di Iorio, “Burada çok hoşlanmadığım bir risk profili var. Kendimi kesinlikle güvende hissetmiyorum. Daha büyük sorunlara odaklansaydım daha güvende olacağımı düşünüyorum. Kriptocu değil, problem çözücü olarak bilinmek istiyorum.” dedi.

Ünlü girişimci, 2013’te Ethereum’un yaratıcıları arasında kendisine yer buldu. Ether, bugün itibariyle yaklaşık 225 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve genel olarak altcoinlerin öncüsü olarak görülüyor. Forbes dergisine göre 2018’in Şubat ayı bölümünde Di Iorio’nun servetinin 1 milyar doları geçkin olduğunu değerlendirdi. Ether fiyatı da o günden bugüne iki kattan fazla bir artış gösterdi.

Di Iorio’nun şirketi Decentral, merkeziyetsiz teknolojilere odaklanan ABD'nin Toronto Eyaleti merkezli bir inovasyon merkezi. Şirket, bu yıl yaklaşık 1 000 000 müşteri elde eden kripto para cüzdanı Jaxx’ın da üreticileri arasında yer alıyor.

Şirketini hisse karşılığında ya da bir itibari para karşılığında satmayı düşünen girişimci, birkaç potansiyel yatırımcıyla ile de görüştüğünü ve Decentral’in yüz milyonlarca dolardan daha  değerli olacağına inandığını söylüyor.

Di Iorio, 2 ay öncesine dair yayın tarihi olan bir podcast kaydında dijital paralarla ilgili yaptığı yatırımlardan bahsetmişti. Ethereum’un önde gelen isimlerinden Lorio, yatırımlarının çoğunun Bitcoin, Polkadot, Ethereum ve Cardano’da olduğunu dile getirmişti. Di Iorio, “Yatırımların çoğunluğu Ethereum, Bitcoin, Polkadot ve Cardano’da diyebilirim. Bunların dışında birkaç tane daha var ama tüm DeFi dünyasında kaybolmak gibi bir niyetim yok. Tüm bunlara zaman ayıracak enerjim yok artık. Hayatımı basitleştirdim” demişti.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler