Ethereum vadeli işlem sözleşmeleri 8 ayın tavan seviyesine ulaştı

Ethereum ile ilgili olumlu veriler gelişmeye devam ediyor. Son 1 aylık zaman zarfında testler ile ana birleşmeye hazırlanan Ethereum, bunun artısını çoktan alıyor. Altcoin'lerin liderinin ilerleyişi itibariyle uzun zamandır kırılamayan 2. bin dolar direnci düşmüş oldu.

Ethereum vadeli işlem sözleşmeleri 8 ayın tavan seviyesine ulaştı

Yalnızca spot tarafında iyileşme görülmüyor. Ethereum vadeli işlem alanında da yeni bir zirveye ulaştı. Bu zirveye ulaşım ise ortalama 1 sene sonra geldi. Veri izleme platformu Glassnode, Ethereum vadeli işlem sözleşmeleri ile ilgili raporu paylaştı. Sosyal medya aracılığı ile platform takipçilerini bilgilendirdi. Bu bilgiye göre kripto para borsası Binenca'da sekiz ayın tavan seviyesini gördü.

Ethereum vadeli işlem sözleşmeleri 8 ayın tavan seviyesine ulaştı - Resim : 1

Ethereum vadeli sözleşmesinin tavan seviyesini gördü

Dünyanın en büyük kripto borsalarının birinde Ethereum son sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Glassnodes'un analiz raporuna bakıldığında, 8 Ağustos'ta tüm piyasalarda Ethereum seçenekleri için açık pozisyon 6,6 ABD  dolarıydı. Bu verilerin ilk defa Bitcon'in  opsiyon açık faizinden 4,8 milyar ABD dolarından daha yüksek olduğu anlamına geliyor.

İşlem günün sonunda piyasa katılımcıları aracılığı ile tutulan toplam vadeli işlem sayısıdır. Piyasa duyarlılığını ve fiyat trendlerinin arkasındaki gücü belirlemek amacıyla bir gösterge olarak kullanılır.

Diğer yandan Glassnode, Deribit'in kripo verisi panosu verilerin derleyerek, Eylül çağrı seçeneklerinin satım seçeneklerinden daha az olması nedeniyle yükselişi başka bir ETH düşüşü izleyeceğini söyledi.

Uyarı: BirBorsa.com'da yer alan yazı ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Buse KAPLAN/BirBorsa

Etiketler