Ethereum bir kez daha Bitcoin'i geride bıraktı!

Kripto para borsasının en değerli iki varlığı olan Bitcoin ve Ethereum arasında madencilik yarışı dikkat çekti. Geçtiğimiz ayın verilerine bakıldığında ise Ethereum, bir kez madencilikte Bitcoin'i geride bırakmayı başardı!

Ethereum bir kez daha Bitcoin'i geride bıraktı!

Kripto para borsasının en değerli varlığı olan Bitcoin'in ardından en değerli ikinci para birimi olarak gösterilen Ethereum, elde edilen son veriler ışığında bir kez daha Bitcoin'i kripto madencilikte geride bıraktı!

Teknolojik anlamda attığı yenilikçi adımlarla her geçen gün bilinirliğini ve değerini artıran Ethereum (ETH), teknolojik gelişmelerin yanı sıra kripto madencilik alanında da bir kez daha Bitcoin'i geçmeyi başardı. Proof-of-Stake'e geçişini duyurarak madenciliğe olan ilgiyi artıran ve madencilikten elde ettiği gelirde büyük bir artış yaşayan Ethereum, Mart 2022 periyodunda madencilikte BTC'yi geride bıraktı.

Mart ayı verilerine bakıldığı zaman Bitcoin madencilerinin gelirlerinde artış olduğu gözlemlenirken, Ethereum madencilerinin gelirleri ise Bitcoin'in yaşadığı sıçramalara rağmen Bitcoin'in yüzde 10 üzerinde olarak gözlemlendi. 2022 yılının Mart ayında yaklaşık olarak 1,21 milyar dolarlık kazanç elde eden Bitcoin madencilerine bakıldığında ise elde edilen gelir dışarıdan düşük olarak yorumlanmış olmasına rağmen Şubat ayındaki gelirler bir hayli geride kaldı! Şubat 2022 ile kıyaslanan Mart verilerinde Bitcoin madencileri madencilikten elde ettikleri gelirleri yüzde 14 artırmış oldu. Bitcoin madenciliğinin zirvesi olarak kabul edilen periyot ise Mart 2021 olarak gösteriliyor. O dönem Bitcoin madenciliğinden 1,75 milyar dolarlık gelir elde edilmişti.

Ethereum madenciliğine olan ilgi daha yüksek!

Bitcoin madenciliğinin Mart ayı geliri toplam 1,21 milyar dolar olarak ortaya çıkarken, Ethereum madenciliğinin toplam geliri ise 1,34 milyar dolara ulaşarak bir kez kripto takipçileri tarafından daha dikkat çekti. Şubat ayına oranla yüzde yedilik artış sağlayan ETH madenciliği, geçen yılın Mart ayına göre ise yüzde 4'lük kayıp yaşadı. Ancak tüm kayıplara rağmen Bitcoin madenciliğinde yaşanılan sert düşüşlerin olmaması ise ETH takipçilerini sevindirdi.

Merge ile yapılan Ethereum madenciliğinin sonuna doğru gelinirken, yaşanılan tüm gelişmelere rağmen madenciliğin durmaması ise Ethereum'a ait olan ağın madenciler üzerinde yarattığı güven olarak yorumlanıyor.