Esnafa destek paketi geliyor

Cumhurbaşkanı bugün akşam kabine toplantısı sonrası konuşmasında esnaf için bir dizi önemli müjde açıklayacak.

Esnafa destek paketi geliyor

Cumhurbaşkanı bugün akşam kabine toplantısı sonrası konuşmasında esnaf için bir dizi önemli müjde açıklayacak.

29 Nisan'da başlayan tam kapanma süreci bilindiği gibi bu sabah saat 05.00 itibarıyla sona erdi ve kontrollü normalleşme takvimi işlemeye başladı. Bugün Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı var ve ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak.

Esnafın da gözü kulağı bu açıklamada olacak. Bilindiği gibi tam kapanma sürecinde esnaf en çok olumsuz etkilenen kesimlerin başında geldi ve yeni dönemin nasıl olacağını büyük bir merakla bekleniyor.

Peki, esnafın talepleri neler? En büyük taleplerden biri, esnaf bir daha tam kapanma istemiyor. Eğer kapanma olacaksa da esnafın uğrayacağı zararın artık devlet tarafından karşılanması isteniyor.

İkincisi ise borç ya da faizli erteleme yerine doğrudan karşılıksız destek talebi. Mevcut borçların da bu yıl sonuna kadar faizsiz bir şekilde ertelenmesi talep ediliyor. Esnafın aldığı borcu kazanamadığı için ödeyemediğine vurgu yapılıyor. Ve yine tabii SSK prim borçları sorununun da çözülmesi isteniyor.

Bugün normalleşme takvimi ve esnafın sorunları kabine toplantısının en önemli gündem başlıklarından biri olacak. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında yapacağı açıklamada, esnafa yönelik adımları bildirmesi bekleniyor.

Etiketler