Eski hissedarlardan Elon Musk'a dava şoku!

Twitter hissedarı olarak gündeme gelen Elon Musk'a eski Twitter hissedarları tarafından dava açıldı. Açılan davayla birlikte eski hissedarlar Tesla CEO'su Elon Musk'ı değer artışını engellemekle suçladı!

Eski hissedarlardan Elon Musk'a dava şoku!

Geçtiğimiz haftalarda Twitter gündemine oturan ve ardından Twitter'dan hisse alımı yapan Elon Musk'a hisse alımını geç açıklamasından dolayı dava açıldı! Twitter'dan hisse alım işlemlerini geç açıkladığı için eski hisse sahipleri tarafından açılan davanın geleceği ise şimdiden merak konusu olmaya başladı.

Tesla CEO'su Elon Musk, peşpeşe gelen özel açıklamalarının ardından bir anda Twitter hissedarı olarak ortaya çıkmasıyla kamuoyunu bir kez daha şaşırtmayı başarmıştı. Twitter yönetim kurulunda olması beklenirken Twitter CEO'su tarafından dün yapılan resmi açıklamayla yönetim kurulunda olmayacağı öğrenilen Elon Musk'a eski hissedarlardan beklenmedik bir yaklaşım geldi!

Değer artışına engel oldu!

New York Eyalet Mahkemesi'nde şikayette bulunan eski Twitter hissederları, gerekçe olarak ise Elon Musk'ın yapılan işlemleri geç duyurarak Twitter hisselerindeki artışı önlediğini öne sürdü. Bu nedenle geç açıklamanın, bazı hissedarların kayıp yaşamasına yol açtığı belirtildi. İlk haberlerin ardından ise kamuoyundan şu soru ortaya atıldı: Kim hisse sahibi olduğu şirketin hisselerinin düşük kalmasını ister?

Elon Musk'ın ilk hisse alımını 14 Mart tarihinde gerçekleştirmesine rağmen 4 Nisan tarihine kadar sessiz kalmasını eleştiren davacılar, Musk'ın ilk olarak yüzde 5'lik hisse alım hamlesini neden olması gerektiği tarihte duyurmadığını sorguladı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Elon Musk'ın aldığı toplam yüzde 9,2'lik pasif hisse alımını 4 Nisan tarihinde kamuoyuna paylaşmıştı. Atılan adımların ardından Twitter hisselerinde ciddi artış gözlemlenirken, yüzde 26'lık yükseliş yaşanmıştı.