Escar, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

Paylarının yüzde 20,26'sının halka arzını tamamlayan Escar, dün itibarıyla Borsa İstanbul'da "ESCAR" koduyla Ana Pazar'da işlem görmeye başladı.15 TL baz fiyatlar işleme açılan Escar payları, ilk günde yaklaşık 4 civarı prim yaptı ve 15,50’nin üzerini gördü.

Escar, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı

Toplam büyüklüğün 165 milyon TL olduğu halka arzda 29 bin 810 yatırımcıya satış yapılmıştı Halka arza ilişkin açıklama yapan Escar Genel Müdürü Nora Karakaş,  zorlu piyasa şartlarına rağmen yatırımcılardan 2,5 kat talep geldiğini hatırlatarak, "Yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüksek müşteri memnuniyeti ile yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Karakaş: Halka arzdan aldığımız güçle en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz

Başarı ile gerçekleşen halka arzdan elde edilecek brüt 132,3 milyon liralık kaynağın yüzde 70'nin şirketin büyüme hedeflerine bağlı olarak filonun geliştirilmesi için kullanılacağını kaydeden Karakaş, kalan kısmın da finansal borç ve işletme sermayesi ödemelerinde kullanılacağını ifade etti.

2001 yılında ulusal ve uluslararası kurumsal şirketlere filo kiralama hizmeti vermek amacıyla kurulan Escar'ın "Yüksek müşteri memnuniyeti" vizyonu ile operasyonel araç kiralama sektörüne, "filoda mükemmeliyet (Fleet excellence)" anlayışını yerleştiren şirket olduğuna işaret eden Escar Genel Müdürü Nora Karakaş, "Sadece uzun dönemli araç kiralama hizmeti veriyoruz. Toplam 4.300 araçlık filomuz ve 210 adet kurumsal müşterimizle uzun yıllara dayanan ve güven üzerine kurulan ilişkilerimiz var. Bu da bizi her türlü kriz ve türbülanstan koruyor. Fleet excellence anlayışı bize sektörde yüzde 91 ile "en yüksek sözleşme yenileme" oranına sahip şirket unvanını da kazandırıyor. Halka arzdan aldığımız güçle müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye ve sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

Ergün: Büyümek isteyenleri Borsa'ya bekliyoruz

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun ise, özsermayesini güçlendirerek büyümek isteyen şirketleri Borsa'ya beklediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Escar Turizm uzun yıllardır sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak başarılı bir halka arz gerçekleştirdi. Elde edilen kaynağın önemli bir kısmının büyüme hedeflerinde kullanılacak olması, yeni yatırım ve istihdam oluşturması ekonomimiz açısından çok sevindiricidir. Önümüzdeki dönemde, ülkemizin değerli girişimcilerinin sermaye piyasalarımızdan ve ürünlerimizden daha çok faydalanacağına eminim."