Erken kalkan yol alır... Kasım'da BTC satın alan kurum ne durumda?

Varlık yönetim şirketi Ruffer, Kasım 2020'de Bitcoin'e yaptığı 600 milyon dolarlık yatırımdan 1 milyar dolardan fazla kâr elde etti.

Erken kalkan yol alır... Kasım'da BTC satın alan kurum ne durumda?

Varlık fonu yönetim şirketi olan Ruffer, Kasım 2020 taraihinde Bitcoin'e yaptığı 600 milyon dolarlık yatırımdan yaklaşık olarak 1 milyar dolar kâr etti. The Times için konuşan Londra menşeili varlık fonu şirketinin CEO'su  Hamish Baillie, Ruffer'ın  nisan ayının son 2 haftasında kademeli olarak Bitcoin uzun pozisyonlarını 1.1 milyar dolardan fazla kâr ederek kapattığını açıkladı ve şunları söyledi:

Aralık ve ocak başında fiyat ikiye katlandığında, müşterilerimiz için bir miktar kâr aldık. Pozisyonu aktif olarak yönettik ve nisan ayında yatırımın son kısmını sattığımızda, toplam kârımız 1,1 milyar dolardan fazlaydı.

 Kripto yatırımları için çok nadir ve kısa süreli bir yatırım olarak bakan Baillie bunun bir fırsat olduğunu ve BTC satın alan ilk fon yönetecilerinden biri olduğunu iddia etti. Yatırımın yapıldığı dönemde ise BTC 15.000 dolar dolaylarında işlem görüyordu. Yatırım yöneticisi, Bitcoin'in 2020 sonunda başladığı ralliyi pandemiyle birlikte neredeyse tüm halkın aldığı evde kal desteğinin ralliye öncülük etmesi ihtimalinin güçlü olduğunu 

düşünülüyor. Baillie'ye göre genç yatırımcıların büyük çoğunluğu tüm dünyada kapanmalardan sonra eskisi gibi vakit ayıramayacağı düşüncesiyle pozisyonlarını kapattıklarını ve daha ileriye taşımadıklarını söyledi. 

Varlık fonu şirketi, BTC ile sağladığı kârı enflasyona bağlı devlet tahvili gibi ürünlere ayırdığını açıkladı sebebi ise ellerindeki parayı koruyabilmek... Fakat Baillie, Ruffer ve Goldman Sachs dahil büyük finans kuruluşlarının Bitcoin satın almaya devam edeceğini düşünüyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler