Erdoğan ve Nebati’den enflasyon tarihinde sürekli değişiklik

Enflasyonda düşüş yaşatılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati, enflasyonun normal seviyelere ineceği günleri, sürekli olarak ileri tarihleri işaret ediyorlar.

Erdoğan ve Nebati’den enflasyon tarihinde sürekli değişiklik

Bu aylardan önce enflasyonun normal seviyelere ineceği günlerin şubat ve mart aylarında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu durum gerçekleşmeyince bu düşüşün ağustos ayında yaşanacağını ifade etmişti. Bu düşüşün hâlâ daha hiçbir görünürlüğü olmaması akıllara enflasyondaki inişin yine başka bir tarihe mi ertelendiği sorusunu getirdi.
Enflasyonun oldukça yüksek rakamlar seyrettiği şu günlerde, ülkemiz ekonomisi, hem enflasyonun hem de döviz kurlarının büyük bir etkisini olumsuz bir şekilde hissediyor.
Vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri olan yüksek enflasyon, vatandaşları ciddi bir şekilde etkiliyor. Çoğu kişinin geçim sıkıntısı yaşadığı bu günlerde enflasyon ile alakalı bu tarz umut verici ifadeler büyük bir umut ile karşılanıyor. Enflasyonun etkisini en çok gösterdiği marketlerde vatandaşlar, ne yazık ki istedikleri ürünlere artık kolayca ulaşamıyor. Döviz kurlarının TL karşısında değer kazanması ve bunun yanında yapılan Faiz politikaları, enflasyon rakamlarını önemli bir şekilde etkiliyor. Bu etkilenmenin karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati düşüşler yaşanacağını sürekli olarak ifade ediyor.
 Erdoğan ve Nebati’den enflasyon tarihinde sürekli değişiklik

Enflasyondaki düşüşler için 2023 yılı işaret edildi


Enflasyonun sürekli olarak yükseldiği bu günlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati tarafında sürekli olarak ileri tarihlerde enflasyonun düşeceğine dair açıklamalarda bulunuluyor. Son olarak dün gece yapılan özel bir programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyondaki düşüşlerin 2023 yılının ilk çeyreğinde yaşanacağını ifade etti. Katıldığı programda “Yıllık enflasyonda düşüşü önümüzdeki şubat-mart ayı itibarıyla belirgin bir şekilde görmeye başlarız.” İfadesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon rakamları için 2023’ü işaret etti.

 
Merkez Bankası baz etkisi bölümüne yer vermedi

21 Temmuz’ da yapılan son faiz kararına yönelik açıklamalarda, enflasyon yönelik bölümünde yapılan değişiklik oldukça dikkat çekmişti.


Bundan önceki aylarda sürekli olarak karar metinlerinde yer alan baz etkilerinin yer verilmesi ile birlikte enflasyonun düşük rakamlara geleceğini ifade eden Merkez Bankası, bu sefer yayınladığı son karar metninde baz etkisi bölümüne bu kez ilginç bir şekilde yer verilmedi.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.44
Satış 32.46
Değişim 0.13%
Son Değer 32.46
En yüksek 32.4905
En düşük 32.37
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler