Erdoğan: Faizi savunan ile beraber olamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı konuşmasında, "Asgari ücrette dar gelirlilerin üstündeki yükü hafifleteceğiz. Biz faiz belasını milletimizin sırtından kaldıracağız. Faize milletimize ezdirmeyeceğiz." dedi.

Erdoğan: Faizi savunan ile beraber olamam!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu biçimde:

Sözlerimin hemen başında, dün vefat eden mütefekkir, şair, yazar ve mücadele insanı Sezai Karakoç'a Allah’tan rahmet diliyorum.

Yakınlarının, sevenlerinin, bir uygarlık tasavvuru olarak gördüğü diriliş davası yolunda kendini takip edenlerin, okuyucularının, tüm milletimizin, tüm İslam aleminin, tüm insanlığın başı sağ olsun.

"Elektriği maliyetinin yarısına hanelere ulaştırıyoruz"

Salgın döneminde hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında yer aldık hem de süreci geçirmesini sağlayacak tedbirleri aldık. Aynı şekilde küresel düzeydeki fahiş artışlar sebebiyle birim maliyetleri döviz bazında 3-4 kat artan doğalgaz, akaryakıt, elektrik gibi ürünlerin fiyatlarını kontrol altında tutuyoruz. Doğalgazı maliyetinin dörtte birine, elektriği maliyetinin yarısına hanelere ulaştırıyoruz. Bay Kemal, bunu niye konuşmuyorsunuz? Herkes gibi bizim de dövizle aldığımız petrolden üretilen akaryakıtı Avrupa’nın en ucuz fiyatlarıyla vatandaşlarımıza biz sunuyoruz. Bunu niye söylemiyorsunuz?

"Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz"

Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlilerin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz.

Milletimizle birlikte 15 Temmuzun ardından bu kirli kanalları kapatınca bu defa ekonomimiz doğrudan saldırı altına alındı. 2022 ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden, geride bırakabilirsek önümüzde hakikaten çok parlak bir gelecek bizi bekliyor.

"Anlayan anlar anlamayan anlamaz ama biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz."

Hala kalkıp da bu yolda beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunan arkadaşlar kusura bakmasınlar, faizi savunanla beraber olamam, olmam.

Bizi arkadaşlarımıza ne oluyor da onlar faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece kusura bakmayın faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğiz, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim.

Küresel ekonomik sistemin yeniden yapılandığı bir dönemde Türkiye tarihinde olmadığı kadar bir cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Biraz daha fedakarlıkla bu süreci zaferle sonuçlandırmamızın önünde hiçbir engel yok.

Diğer ülkeler giderek daha çok sıkıntıya girerken, biz önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız.

Biz iş adamlarımıza diyoruz ki; hani sen düşük faizle kredi istiyordun, hadi gel al, niye almıyorsun, bu iş adamlarımızı da anlamıyorum. Siz nasıl insansınız, sen iş adamıysan, yatırımdan yanaysan işte sana kredi, hadi alın krediyi yatırımı yapın.

Bunlar nasıl iş adamı, Türkiye'nin en büyük iş adamlarıymış, ondan sonra bize sallıyorlar, istediğiniz kadar sallayın tutmaz.

Biz bir şeye inandık, bu ülkeyi kalkındırmak için hangi kuruluş olursa olsun, TÜSİAD'ı şusu busu vesaire, dürüst olacaksınız dürüst!

Etiketler