Erdoğan Açıkladı! Kırmızı ete dev indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına talimat verdi. Geçtiğimiz günlerde Kredi Tarım Kooperatifleriyle ilgili açıklama yapan Erdoğan marketlerdeki fiyatların düşmesi için gerekli yönlendirmeleri yaptığını açıklamıştı.

Erdoğan Açıkladı! Kırmızı ete dev indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına talimat verdi. Geçtiğimiz günlerde Kredi Tarım Kooperatifleriyle ilgili açıklama yapan Erdoğan marketlerdeki fiyatların düşmesi için gerekli yönlendirmeleri yaptığını açıklamıştı. Bugün yapılan açıklama doğrultusunda büyükbaş et fiyatlarının tek seferde %30 - %35 aralığında düşüş göstereceği belirtildi.
Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Kredi ve Tarım Kooperatiflerine ait marketlerde fiyat düşüşü için geri sayım başladı. Hem et ürünlerinde hem de diğer gıda ürünlerinde beklenen fiyat düşüşünün önümüzdeki günlerde etiketlere yansıması için talimat verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklama ile büyükbaş hayvancılık gıdalarına ilişkin olan fiyatlarda %30 ile %35 aralığında değişen oranlarda fiyatların düşeceğini belirtti.

Büyükbaş ette yüzde 30-35 indirim geliyor


Marketlerdeki yüksek fiyatlardan şikayetçi olanlar için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Tarım ve Kredi Kooperatifleri başkanıyla görüşme yaptı. Görüşmede fiyat istikrarının sürdürülmesi ve indirim yapılması konusunda talimat verildiğini belirten Erdoğan, küçükbaş et ürünlerinde %25 indirim yapılmasını kararlaştırdı. İlerleyen dönemde gerçekleşecek olan indirim sayesinde büyükbaş etteki indirim oranı %35’e kadar yükselebilecek.

Erdoğan Açıkladı! Kırmızı ete dev indirim

Enflasyonla mücadele kapsamında ortaya çıkan Kredi ve Tarım Kooperatifleri birçok ürünü piyasa fiyatında satmaktadır. Erdoğan tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda fiyatların düşmesi açısından talimat verildiği bilgisi bulunuyor. Fiyat düşüşlerinin önümüzdeki haftalarda gerçekleşeceği belirtilirken henüz fiyatların ne olacağı şeklinde bir listenin yayınlanmadığı belirtiliyor.


30-40 çeşit üründe indirim için çalışma yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda indirim konusuyla ilgili diğer ürünlere de dikkat çekti. İndirimin yalnızca et fiyatlarında değil aynı zamanda gerekli olan 30 – 40 üründe de yapılacağını belirtti. Stok sıkıntısının olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilerleyen dönemde Tarım ve Kredi Kooperatifleri için indirim kararının alındığını açıkladı.


Önümüzdeki haftalarda devreye girecek olan indirimlerle temel ürün fiyatlarında hızlı bir düşüş bekleniyor. İndirim oranlarının ortalama %20 - %40 aralığında değişmesi beklenirken henüz hangi ürünlerde indirim yapılacağı ise açıklanmış değil.

Etiketler