Erdoğan: 10 büyükelçi istenmeyen adam ilan edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'de yapmış olduğu açıklamada "Ben gerekli talimatı verdim. İstenmeyen adam ilan edilecekler. Türkiye'yi anlamadıkları gün Türkiye'yi terk edecekler." dedi

Erdoğan: 10 büyükelçi istenmeyen adam ilan edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir programını devam ettiriyor. Erdoğan, HAİER Beyaz Eşya Fabrikası ve Eskişehir OSB’de Faaliyete Geçen 52 Yeni Fabrikanın fotoğrafı açılış töreninde konuştu ardından Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde yurttaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şu biçimde:

Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala, Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye büyükelçisi. Siz burayı ne zannediyorsunuz ya. Burası Türkiye. Zannettiğiniz gibi burası kabile devleti değil. Burası anlı şanlı Türkiye.

Kimse Dışişleri Bakanlığına gelip talimat veremez. Ben gerekli talimatı verdim. İstenmeyen adam ilan edilecekler. Türkiye'yi anlamadıkları gün Türkiye'yi terk edecekler.


"Geçtiğimiz aylarda özel sektörümüzün devasa yatırımlarının açılışlarını yaptık. Henüz gidemediğimiz yerlerde açılışlar sırada bekliyor.

Toplamda 1 milyar 617 milyon lira yatırım değerine sahip bu yatırımlara büyük ve kuvvetli yeni Türkiye yolunda atılmış adımlar olarak bakıyoruz. HAİER’in yatırım maliyeti 850 milyon lirayı bulacak fabrikasının açılışını gerçekleştiriyoruz.

Bu tesis tam kapasite ile çalıştığında senede 1.5 000 000 kurutma makinesi üretecek ve 900 kişiye istihdam sağlayacak. 450 milyon liralık bulaşık makinesi fabrikasında da çalışmalar devam ediyor. Burası da 700 kişiye ekmek kapısı olacak ve inşallah haziran ayında faaliyete geçecek. Türk ekonomisine güvenin bir işareti olarak görmüş olduğum bu yatırım için teşekkür ediyorum. Türkiye’nin aydınlık geleceğine güven duyan herkes kazanmaya devam edecektir.

Bugün 52 farklı tesisin daha açılışını yapıyoruz. Bu yatırımlarımızın toplam değeri de 639 milyon lirayı buluyor. Burada 554 parselde 43 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Bu sayı 57 bine ulaşacak. Sanayicimizin dikkatini yalnızca üretime yöneltmek için okulundan camisine her çeşit ihtiyaçlarının sunulduğu bir sistem kuruyoruz. Şehirlerimize kazandırdığımız bu planlı tesisler sayesinde ülkemiz yoluna dolu dizgin devam ediyor. Bu vesileyle yatırıma devam etmekte olan babayiğit müteşebbüslerine teşekkür ediyorum.

Eskişehir 1 milyar dolara yaklaşan rakamıyla ülkemizin en fazla ihracat yapan şehirlerindendir. Son 15 senede hep dış ticaret fazlası veren şehrimiz Türkiye'nin cari dengesine pozitif katkı sunuyor. Ülkemizin ilk ve tek yerli şanzımanı, ilk yerli jet helikopter motoru, ve füze motoru bu şehrin alameti farikalarıdır. Ülkemize bu katkıları yapan Eskişehir'i hiç bir zaman yalnız bırakmadık.

Eskişehir'e yapmış olduğumuz yatırım 30 milyar lirayı aştı. Sanayi kapasitesi bakımından da zirveye çıkarmak için çok büyük çaplı yatırımlar yaptık.

Etiketler