Epic, Metaverse için 2 milyar dolarlık fon açıkladı

Epic'in bir metaverse inşa etme planları büyük bir nakit enjeksiyonu aldı: bugün Fortnite geliştiricisi , "şirketin metaverse inşa etme vizyonunu ilerletmek ve devam eden büyümesini desteklemek için" kullanılacağını söylediği 2 milyar dolarlık bir fon açıkladı.

Epic, Metaverse için 2 milyar dolarlık fon açıkladı

Fonlar, daha önce Epic'e yatırım yapan Sony'den ve Lego Group'u kuran Kirk Kristiansen ailesi tarafından işletilen bir yatırım grubu olan KIRKBI'dan geliyor. Daha geçen hafta, Epic ve Lego , çok az somut ayrıntıya sahip olsa da , metaverse üzerinde aile dostu bir yaklaşım oluşturmak için bir ortaklık duyurdu . Bir basın açıklamasına göre, hem Sony hem de KIRKBI, en son finansman turunun bir parçası olarak 1 milyar dolar yatırım yaptı.

Nebulous metaverse konsepti popüler bir terim haline geldi ve Epic, Fortnite ve Unreal Engine oyun yapma araç seti gibi platformlar aracılığıyla bağlantılı bir sanal dünya fikrinin en büyük savunucularından biri oldu . ( Metaverse konsepti, geçen yılki Epic v. Apple denemesinde bir kamera hücresi bile yaptı.) Bu arada Sony, bu yılın başlarında Destiny geliştiricisi Bungie'yi satın aldığında daha önce büyük sanal dünyalara büyük bir giriş yaptı.

Epic, Metaverse için 2 milyar dolarlık fon açıkladı - Resim : 1

Epic CEO'su Tim Sweeney yaptığı açıklamada, "Bu yatırım, metaverse inşa etme ve oyuncuların arkadaşlarıyla eğlenebileceği, markaların yaratıcı ve sürükleyici deneyimler oluşturabileceği ve içerik oluşturucuların bir topluluk oluşturup gelişebileceği alanlar yaratma çalışmalarımızı hızlandıracak." dedi.

Şu anda, metaverse, çoğunlukla teknoloji CEO'larının zihninde bir fikir olmaya devam ediyor, ancak Fortnite , şu anda bu vizyona şu anda sahip olduğumuz en yakın şey olmaya devam ediyor, konserler gibi sanal etkinlikler ve Marvel karakterlerinden ve profesyonel sporcular , son olarak, rahmetli sanatçı Jean-Michel Basquiat'a.

Etiketler
Yorumlar