Epic Games CEO'su: Metaverse multi trilyon dolarlık bir fırsat

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, son günlerin popüler konusu metaverse hakkında açıklamalarda bulundu. “Metaverse internet gibi bir terimdir. Hiçbir şirket ona sahip olamaz" diyen Sweeney, metaverse'ün multi trilyon dolarlık bir fırsat olduğunu belirtti.

Epic Games CEO'su: Metaverse multi trilyon dolarlık bir fırsat

Metaverse, Facebook'un adını Meta olarak değiştirmesinden sonra daha fazla konuşulmaya başladı. Fakat metaverse, Facebook'un veya başka bir şirketin sahipliğinde bulunmuyor. Tüm şirketinin ismini Meta olarak değiştiren Mark Zuckerberg'in ardından metaverse'ün en sıkı destekçilerinden olan Epic Games'in CEO'su Tim Sweeney metaverse konusunda önemli bir açıklamada bulundu.

"Gelecek 3 yıl çok kritik"

Tim Sweeney, Seul'de düzenlenen bir konferansta, gelecek on yıllarda metaverse'ün dünya ekonomisinin multi trilyon dolarlık bir parçasını meydana getirme potansiyeline sahip olduğunu belitti. Daha sonra bir röportajda Sweeney, gelecek üç yılın metaverse ile ilgilenen Epic, Microsoft, Roblox ve Facebook gibi tüm şirketler için kritik olacağını söyledi.

Bir milyar kullanıcıya ulaşan standartları belirler

Sweeney, ''Bir milyar kullanıcıya ulaşmak bir tür yarış, kim bir milyar kullanıcıya daha önce ulaşırsa, standartları belirleme konusunda lider olur.'' şeklinde konuştu.

Epic'in sahibine göre metaverse internet gibi bir terim ve hiçbir şirket ona sahip olamaz.

Etiketler