Enflasyon etkisi Borsa İstanbul'u yukarı taşımaya devam ediyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi FED kararından sonra yükselişine devam ediyor. Gün sonuna yaklaşıldığı saatlerde Borsa İstanbul yüzde 0.80 değer kazanarak gün içi yükselişine devam ediyor.

Enflasyon etkisi  Borsa İstanbul'u yukarı taşımaya devam ediyor

Global arenada FED kararından sonra yükseliş eğişimi devam ediyor. Borsa İstanbul, ABD vadelilerin yükselişine paralel şekilde eşlik ederek yükseliş atağına devam ediyor. Borsa İstanbul'da Vadeli İşlem Opsiyon Piyasası yükselişin kilit noktası olmaya devam ediyor.

FED'in şahin görünümünde ısrarcı olması ve gerçekten ihtiyaç olmadığı takdirde faiz artırımına gitmek istemediğini açıklamasından sonra başta altın olmak üzere tüm değerli madenler değer kaybederken dolar ve önde gelen borsalarında yükseliş atağı başladı. 

Apple kanadından gelen pozitif bilançonun etkisi ile birlikte teknoloji hisselerinde yükseliş devam ederken, kripto para piyasaları hızla değer kazanmaya devam ediyor.

Tüm bunlarla birlikte Borsa İstanbul'da da yükseliş yönlü hareketler devam ediyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, güne yüzde 1 değer kazanarak başlamıştı fakat yaşanan kâr satışları ile birlikte yüzde 0.80 değer kazanmış durumda ve 2019 seviyesinde işleme konu oluyor.

Borsa İstanbul'da artışla birlikte döviz kurlarında da yükseliş devam ediyor. Dolar yüzde 0,71 değer kazanarak 13,36 TL'den işleme konu olurken, Euro 15,07 seviyesine yükseliyor ve yüzde 0,94 değer kazanmış olması anlamına geliyor.

Altın fiyatlarında ise gözle görülür bir artış yaşanıyor. Altının gram  fiyatı gün içerisin de 778 liraya kadar yükseldikten sonra şu an canlı olarak 775 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Borsa İstanbul endeksleri

Borsa İstanbul'un en önemli endekslerinin başında gelen bankacılık endeksi güne yüzde 0,47 yükseliş gösterdi. Bu oran daha sonra yüzde 0.37 seviyesine kadar gerilemiş olsa bile alıcı tarafın baskınlığı devam ediyor.

Holding endeksinde ise yüzde 0,44 değer kazanarak güne devam ediyor. Sektör endeksleri arasında yatırımcısına en fazla para kazandıran Borsa İstanbul endeksi yüzde 1,19 değer kazanarak orman kağıt basım oluyor. Borsa İstanbul'da yatırımcısına en çok para kaybettiren endeks ise yüzde 0,11 değer kaybı ile taş, toprak olduğu kayıtlara geçti.

Enflasyon etkisi  Borsa İstanbul'u yukarı taşımaya devam ediyor - Resim : 1

Alış
Satış
Değişim -5.8799%
Son Değer 9524.59
En yüksek 9601.56
En düşük 9475.75
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler