Enerjisa ile anlaşan o şirketin hisseleri tavan yaptı!

Borsa İstanbul'da işlem gören Enerjisa şirketinin yeni kuracağı güneş enerjisi sistemlerinin kurulması için anlaşma yapan o şirketin hisse fiyatları tavan seviyesine ulaştı.

Enerjisa ile anlaşan o şirketin hisseleri tavan yaptı!

Enerjisa ile anlaşma yaptığını duyurduktan sonra hisse fiyatları yükselişini devam ettiren Yeo Teknoloji hisseleri anlaşma haberinden bu yana hız kesmeden yükselişine devam ediyor.

Yeo Teknoloji anlaşma ilgili açıklamalarda bulundu, Tufanbeyli Termik Santrali başta olmak üzere Çanakkale Rüzgar Enerji Santrali, Bandırma Enerji Üssünün güneş enerji sistemlerinin kurulumu üzerine kesin anlaşma sağlanmasının haricinde opsiyonlu olarak Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali için de anlaşmaya vardığını duyurdu.

Yeo Teknoloji anlaşmaya dair açıklamalarda bulundu. Sözleşmenin tamamının gerçekleşmesi ile birlikte Yeo Teknolojinin  KDV dahil kasasına 7 milyon 750 bin dolar para gireceğini açıkladı.

Yeo Teknoloji yatırımcılarından tepki

Yeo Teknoloji hisselerinde son çeyreğin tamamı neredeyse yatay geçirmiş devam eden süreçte hisse fiyatları hızlıca yükseldi. 24 Ocak 2022 günü Yeo Teknoloji hisse fiyatları anlaşmanın öncesinde bazı yatırımcılara sızdırıldığı anlaşmadan önce yükseldiği gözlemlendi. Hisse fiyatlarındaki bu yükselişle birlikte anlaşmanın resmi olarak yayınlanmasından sonra yükseliş devam ettiği fakat anlaşma öncesi hisseyi satın alanların anlaşma sonrasında satışa yöneldikleri gözlemlendi. Hisse fiyatları son 1 hafta içerisinde yüzde 35 değer kazanmış durumda.

YEOTK YEO TEKNOLOJI ENERJI VE ENDUSTRI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 213.7
Satış 213.8
Değişim 9%
Son Değer 213.8
En yüksek 221
En düşük 206.7
Haftalık Değişim 4.3945%
Aylık Değişim 1.0396%
Yıllık Değişim 29.9696%
Etiketler