Endeksten pozitif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültene göre analistler bugün BİST-100 Endeksinden nasıl bir açılış bekliyor?

Endeksten pozitif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100 Endeksinin güne yükselişle başlaması bekleniyor.

Şeker Yatırım/Günlük Bülten - 16 Kasım 2021 Salı

Güne güçlü bir başlangıç yapan ve Bankacılık Endeksi’ndeki %9,74 yükseliş öncülüğünde yükselişini devam ettiren BIST-100 Endeksi, günü %3,91 yükselerek 1.702,49 ile tarihi yeni zirve seviyeden tamamladı.

BBVA’nın Garanti Bankası hisselerinin halka açıkkısmı için 12,20 TL’den gönüllü geri alım kararı açıklamasıyla Garanti Bankası başta olmak üzere büyük banka hisseleri günü tavan (%10 yükseliş) seviyeden kapatırken Endeks, Bankacılık Endeksi öncülüğünde günü güçlü yükselişle tamamladı.

Geri alım için açıklanan fiyat ve PD/DD çarpanı diğer bankaların mevcut çarpan seviyelerinin üzerinde olduğu için bankacılık hisselerinde yükseliş eğiliminin bugün de devam etmesi beklemektedir. Yurtdışı borsalar günü genel olarak sınırlı yükselişle tamamlarken global risk alma iştahı güçlü kalmaya devam ediyor.

EM para birimleri günü genel olarak değer kazancıyla kapatırken TL ise TCMB’nin Perşembe günkü toplantısında faiz indirimlerine devam edeceği beklentisiyle değer kaybetmeye ve negatif ayrışmaya devam ediyor.

on çeyreğe ilişkin güçlü kar beklentileriyle Borsa İstanbul’un yılsonuna kadar yükseliş trendinin genel olarak devam etmesi beklenmektedir. Ancak, güçlü yükseliş sonrası bankacılık dışı bazı endeks hisselerinde kar satışları yaşanabilir. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne banka hisseleri öncülüğünde yükselişle başlaması ve gün içinde bu yükseliş eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.7
Satış 4.71
Değişim 0.1%
Son Değer 4.7
En yüksek 4.74
En düşük 4.54
Haftalık Değişim -1.6736%
Aylık Değişim 13.5265%
Yıllık Değişim 9.3023%
Etiketler