Endeksten hafif satıcılı açılış bekleniyor

Şeker Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100 Endeksinin güne hafif negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Endeksten hafif satıcılı açılış bekleniyor

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

''Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksindeki %0,97 yükseliş öncülüğünde günü %0,41 yükselişle 1.474,72’den kapattı. ABD istihdam verisinin beklentilerin oldukça altında gelmesi sonrası kısa vade için tapering endişelerinin zayıflamasıyla global risk alma iştahı güçlenmeye devam ediyor. ABD borsalarının kapalı olduğu günde Avrupa borsaları günü güçlü yükselişlerle kapatırken BIST günü daha sınırlı yükselişle tamamladı. EM para birimleri günü genel olarak değer kazancıyla kapatırken TL’de, EM para birimlerine paralel günü değer kazancıyla tamamladı.

Fed toplantısında kadar global risk alma iştahının güçlü kalmaya devam etmesi beklenirken risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça, BIST’in de yükseliş trendini koruması beklenmektedir. Ancak, tarihi zirve seviyelerde olan majör borsalarda sınırlı da olsa kar satışları yaşanabilir. Yurtdışı borsalarda kar satışı yaşanması durumunda son 7 ayın en yüksek seviyelerinde seyreden BIST’te de kar satışları yaşanması beklenmektedir.

TCMB verilerine göre hem BIST tarafında hem de tahvil tarafında yabancı girişleri sınırlı da olsa devam ediyor. Bu görünüm son dönemde TL varlıklarda oluşan pozitif fiyatlamayı destekliyor. Bu nedenle BIST’te kar satışları yaşansa da alım fırsatı olacağını ve endeksin kısa vadeli yükseliş trendini koruyacağını düşünüyoruz. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri negatif seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak yükseliş eğilimi var.

Güne hafif negatif eğilimle başlaması beklenen BIST-100 Endeksi’nin sonrasında yurtdışı borsalardaki eğilime paralel hareket etmesi beklenmektedir.''

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler