Endeksten hafif pozitif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım analistlerine göre, BİST-100 Endeksi güne hafif pozitif eğilimle başlayabilir.

Endeksten hafif pozitif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne dün satıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi yurtdışı borsalardaki zayıf seyre rağmen kayıplarını geri alarak günü %0,04 yükselişle 1.416,82’den tamamladı. Yurtdışı majör borsalar günü zayıf bir seyirle genel olarak düşüşle tamamlarken, global risk alma iştahındaki zayıf seyir ve riskten kaçınma eğilimi devam ediyor.

BIST yurtdışı borsalardaki zayıf görünüme rağmen güçlü görünüm sergilerken relatif olarak son iki gündür pozitif ayrışıyor. Yurtdışı borsalarda dalgalı zayıf seyrin devam etmesi beklenirken, tepki yükselişleri oluşsa da bunun satış fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz. VIX endeksi kritik 20 seviyesinin hemen altında seyrederken, endeksin 20 seviyesi üzerine yönelmesi ABD borsalarında volatilite ve satış baskısının güçleneceğine işaret edecek. EM para birimleri günü karışık bir görünümle kapatırken TL, negatif ayrışmaya ve değer kaybetmeye devam ediyor.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS’leri 442 ile yüksek seyrini devam ettirirken, TL varlıklara yönelik risk algısının yüksek olduğuna işaret ediyor. TL ve 10 yıllık tahvil faizlerindeki negatif fiyatlama CDS’lerdeki eğilime paralel devam ederken, 10 yıllık tahvil faizleri TCMB başkan değişikliği sonrasında görülen yüksek seviyelerine yaklaştı. BIST100 endeksi teknik olarak kısa vadeli düşüş trendini yukarı kırarak yurtdışına göre güçlü görünüm sergilese de CDS ve diğer TL varlıklardaki negatif fiyatlamalar endeksteki yükselişi desteklemiyor. Bu görünüm BIST’teki yükselişin şuan için halen tepki yükselişi olduğuna ve oluşan yükselişe temkinli yaklaşılması gerektiğine işaret ediyor. BIST’in güçlü görünüm sergilemesinde Türkiye’nin ABD’den F-16 almak istemesi ve ABD'nin buna sıcak baktığı ve ABD ile ilişkilerin pozitif yönde gelişebileceği beklentisi etkili oluyor.

Hisse bazında 3.Ç güçlü bilanço beklentileri endeks ağırlığı yüksek hisselerdeki pozitif fiyatlama ile endeksteki güçlü görünümü destekliyor. Yurtdışı borsalarda tepki yükselişlerinin oluşması durumunda diğer TL varlıklardaki negatif fiyatlamaya rağmen BIST kısa vadede tepki yükselişi eğilimini devam ettirebilir. Ancak, yurtdışı borsalardaki satış baskısının devam etmesi ve ABD ile ilişkilere yönelik pozitif beklentilerin zayıflaması durumunda BIST’te yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılarak kısa süreli güçlü satışlar yaşanabileceğini düşünüyoruz. Bugün ABD’de açıklanacak TÜFE enflasyon verileri takip edilecek. Beklenti üzeri veri piyasalarda riskten kaçış eğilimine ve satışlara neden olabilir. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri negatif seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak alıcılı bir görünüm hakim. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken, kısa vadeli tepki yükselişi sonrası endekste gün içinde sınırlı da olsa kar satışları yaşanabileceğini düşünüyoruz.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler