Endeksin güne yatay başlaması bekleniyor

Şeker Yatırım: Endeksin güne yatay bir açılış yapması bekleniyor.

Endeksin güne yatay başlaması bekleniyor

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

''Güne hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi, bankacılık endeksindeki %1,34 düşüş öncülüğünde satıcılı seyrini devam ettirerek günü %0,75 düşüşle 1.346,84’den tamamladı. ABD enflasyon verileri beklentilerin oldukça üzerinde gelirken TÜFE 2008’den sonra ilk kez yıllık %5,4 seviyesine yükseldi. Beklentilerden yüksek gelen enflasyon verisi sonrası tapering endişeleriyle tarihi zirve seviyelerde olan global borsalarda kar satışları yaşanabilir. Global borsalar günü zayıf karışık bir görünümle kapatırken BIST ise negatif ayrışmasını sürdürdü. EM para birimleri günü genel olarak değer kaybı ile kapatırken TL ise BIST’in tersine sınırlı da olsa pozitif ayrışmasını devam ettirdi.

BIST’teki negatif ayrışmayı ve satıcılı seyri diğer TL varlıklardaki fiyatlama desteklemiyor. Tahvil faizlerinde düşüş devam ederken CDS’ler günü 392 seviyesinden tamamladı. CDS’lerdeki fiyatlama son dönemde TL varlıklara yönelik risk algısında bir değişiklik olmadığına işaret ediyor. Bu nedenle BIST’teki satışların negatif beklenti kaynaklı değil uzun bayram tatili öncesi alıcı tarafın zayıf olması ve hem yerli hem de yabancı ilgisinin zayıflaması nedeniyle oluştuğunu düşünüyoruz. Global risk alma iştahının güçlü seyrini koruması ve yurt içine yönelik pozitif bir haber akışı yaşanması durumunda BIST’te güçlü tepki alımları oluşabileceğini düşünüyoruz. Ancak, kısa vadede bayram tatili öncesi düşük hacimli satış baskısı ve zayıf seyir devam edebilir.

Bugün ana gündem, faizlerde değişiklik yapması beklenmeyen TCMB’nin yüksek gelen enflasyon verisi sonrası PPK metninde yapacağı değişiklikler olacak. TCMB’nin sıkı duruşun enflasyonda belirgin düşüş patikası oluşana kadar korunacağını vurgulanması ve şahin tonda ifadelerin metne girmesi TL’de değer kazançlarını devam ettirebilir. TL’nin değer kazançlarını güçlendirmesi ise bankacılık öncülüğünde tepki alımlarını tetikleyebilir. BIST kapanışına göre ABD vadelilerinde hafif negatif seyir izlenirken Asya borsalarında negatif ağırlıklı bir seyir var. Endeksin güne yatay bir açılış yapması ve TCMB faiz kararında bir sürpriz olamaması durumunda gün içinde zayıf ve dalgalı seyrini devam ettirmesi bekleniyor.''

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.57
Satış 4.58
Değişim 0.03%
Son Değer 4.57
En yüksek 4.66
En düşük 4.55
Haftalık Değişim -4.3933%
Aylık Değişim 10.3864%
Yıllık Değişim 6.279%
Etiketler