En İyi Metaverse Proje Örnekleri

Metaverse hakkında örnekler verilmeden önce ilk olarak metaverse nedir? Sorusunun yanıtını vermek daha doğru olmaktadır. Evren ötesi olarak tercüme edilecek olan bu kavram birçok kişi tarafından Sanal Gerçeklik teknolojisinin daha gelişmiş hali olarak tanımlanmaktadır. İşte detaylar....

En İyi Metaverse Proje Örnekleri

Metaverse hakkında örnekler verilmeden önce ilk olarak metaverse nedir? Sorusunun yanıtını vermek daha doğru olmaktadır. Evren ötesi olarak tercüme edilecek olan bu kavram birçok kişi tarafından Sanal Gerçeklik teknolojisinin daha gelişmiş hali olarak tanımlanmaktadır. İşte detaylar....

En İyi Metaverse Proje Örnekleri

Metaverse hakkında örnekler verilmeden önce ilk olarak metaverse nedir? Sorusunun yanıtını vermek daha doğru olmaktadır. Evren ötesi olarak tercüme edilecek olan bu kavram birçok kişi tarafından Sanal Gerçeklik teknolojisinin daha gelişmiş hali olarak tanımlanmaktadır. Metaverse topluluğu bunu fiziksel dünyada var olan her şeyin bir sana kopyasını bu evrene taşımak isteyenlerin isteklerinin er ya da geç gerçekleşeceğini savunmaktadır. Metaverse topluluğu sayesinde gerçekleştirilmekte olan bazı projelerle birlikte bireyler kendilerini bu dijital dünyada temsil etmekte olan avatarlarla diğer bireylerle etkileşime geçebilmektedir. Bu noktada NFT teknoloji ile birleşen metaverse bireylerin kendilerinin bu ortamda temsil etmelerine imkan tanımaktadır. En iyi metaverse projeleri nelerdir? Sorusu için de şöyle bir sıralama yapılabilir:

1.    Axie Infinity

Blok zinciri tabanlı oyna kazan modeli ile çalışmakta olan platformu temsil etmektedir. Axie Infinity dünyasında yer almakta olan oyuncular bu evrene sağladıkları katkı kadar ödül kazanmaktadır. Kazanılan ödüller de yerel token AXS ile kullanılabilmektedir. 2018’den beri var olan Axie Infinity Vietnam’da Sky Mavis adlı bir oyun firması tarafından geliştirilmiştir.

2.    Decentraland

MANA ağına katılmakta olan kullanıcılara çeşitli içerikler sunma imkanı veren, bunlardan kazanç elde etme olanağı sağlamakta olan Ethereum tabanlı olan bir platformdur. MANA, Ariel, Meilich ve Esteban Ordana tarafından kurulmuştur.

3.    Enjin Coin

Blok zincir alt yapısı kullanılarak oyun ürünleri oluşturmaya izin vermekte olan bir ekosistemin yer aldığı projedir. Bu ekosistem içinde oyun yaratıcıları ve teknoloji şirketleri token satın alabilmektedir. Ayrıca bu tokenleri saklayabilir ve gelir elde edebilir. ENJ de Ethereum altyapısı kullanan bir projedir. Enjin şirketi 2009 senesinde kurulsa da ENJ projesi 2017 yılında gerçekleşmiş ve 2018’de piyasaya sürülmüştür.

4.    The Sandbox

The Sandbox oyuncuların dizayn, paylaşım ve oyun içi varlıkları satabilme imkanı sunmaktadır. Merkeziyetsiz bir sanal dünyayı temsil etmekte ve 2020 senesinde piyasaya sürülmüştür. Hala popülerliğini korumaktadır.

5.    Wemix

Coingecko tarafından sağlanmakta olan verileri eksik olan Wemix, kullanıcılara blok zinciri tabanlı oyun hizmeti sunmakta olan oyun platformudur. Wemix kullanıcılara dijital varlıklarını kullanmaları amacıyla bir cüzdan ve Pazar yerleri sağlayan dApp’ler içermektedir.

6.    Tamadoge

En popüler metaverse projesi olarak nitelendirilebilecek olan Tamadoge deflasyonist olması nedeniyle de ilerleyen yıllarda değerinin daha çok artacağı söylenmektedir. Tamadoge metaverse evreninde kullanıcılarına çok çeşitli imkanlar sunmaktadır. Bu imkanların ilki NFT evcil hayvanları büyütme ve savaştırma yer almaktadır. Satın alınan NFT evcil hayvanı size yavru olarak gelmektedir. NFT evcil hayvanla ilgilenilerek onu büyütmek gerekmektedir. Yeteri kadar büyüdüğünü düşündüğünüz ve gördüğünüz evcil hayvanı diğer evcil hayvanlar ile savaştırabilirsiniz.

Metaverse Piyasa Değeri İyi Mi?

Metaverse dünyası hala gelişmeye devam eden bir sektör olmasıyla beraber bir süredir iyi piyasa değeri yakalamakta olan tokenlere sahiptir. Sanal gerçekliğe, NFT’lere ve sanal eşyalara hitap etmekte olan tüm kripto varlıklar aslında metaverse dünyasının bir parçası olarak nitelendirilmektedir. Metaverse piyasa değeri iyi mi? sorusu için de sırlamaya bağlı olarak birçok çeşidi çoktan aza doğru sıralanabilir.

Metaverse Neden Değer Kazanmaya Başladı?

Metaverse konusunda geliştirilen projeler ile konu daha önemli yerlere gelmeye başlamış ama asıl önemli olan Metaverse nasıl değer kazandı? Sorusunun yanıtı olmuştur. Facebook’un metaverse merakı somut bir boyuta taşındığı zaman metaverse çılgınlığı da bu durumda bir üst seviyeye taşınmış oldu. NFT teknolojisi ile başlamakta olan kıvılcım, Axie Infinity başta olacak şekilde birçok blok zinciri oyunu sayesinde bir sonraki aşamaya geçilerek Facebook’un meta hamlesi ile de alev almıştır.