En çok kazandıran yatırım aracı değişiyor

En çok kazandıran yatırım aracı değişiyor. Daha önce altın ve dolar en çok kazandıran yatırım aracı olarak bilinse de şuan yatırım aracı gümüşe doğru dönüyor.

En çok kazandıran yatırım aracı değişiyor

Yatırım deyince insanların aklına altın veya dolar gelse de son zamanlarda en çok kazandıran yatırım aracı farklılık gösteriyor. Özellikle gümüş fiyatları yatırım yapacak kişilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Gümüş fiyatları hem gram hem de ons tarafında değer kazanacağı ön görülürken son zamanların popüler yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor. 

Gerek Dünya genelinde gerek ise Türkiye genelinde reel getiri arayışının artış gösterdiği bu dönemde altın gibi gümüş de popüler bir yatırım aracı olmaya başladı. Altın ve gümüşün fiyat hareketlerini incelediğimizde ikisinin de 1970 yıllarının sonunda ve 1980 yıllarının başlarında kısa süreli sıçrayış yaşadıktan sonra sert düşüş yaşamasından dolayı yatay olarak seyrediyordu. Uzun zaman yatay seyrettikten sonra 2008 yılında küresel finans krizi içerisinde de 2019 ile 2020 yıllarına kadar sakin bir seyir izlemeye devam etti. 

En çok kazandıran yatırım aracı gümüş olabilir

En çok kazandıran yatırım aracı

Altın ve dolar fiyatlarının dışında elektronik, otomotiv ve enerji sektörü gibi alanlarda imalat yönüyle ön plana çıkan gümüşle ilgili beklentiler 2022 yılında özellikle küresel arzın aşılması ve FED'e dair değerli metaller tarafında da negatif etki yaratmayacağı ihtimali düşünülmektedir. Ayrıca pandemi sürecinde gümüşün tepe noktalardan geri gelmesi süreci de reel getiride kısa vadede kazandıracağı düşünülmektedir. Türkiye genelinde son zamanlarda kurlarda yaşanan artışla gümüşe gösterilen ilgi artıyor. Hal böyle olunca da en çok kazandıran yatırım aracı olarak gümüş olacağı düşünülmektedir. 

Yatırım fonları içerisinde de kendine yer edinen gümüş son olarak bireysel emeklilik kısmında da kıymetli maden fonu portföylerinde yer almayı başardı. TEFAS tarafından açıklanana göre 9 Şubat 2021 tarihi itibariyle yatırım fonlarının arasında gümüş içerikli fonların oranının %50 civarında kümelendiği belirlendi. 

Etiketler