Geleceği parlak olan 9 Metaverse coin açıklandı!

Dünya çapında en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook, Metaverse vizyonunu yansıtmak için adını Meta olarak değiştirdi. Metaverse'nin büyük ilgi görmesi ve benimsenmesi bu alanda kripto paraların sayısını artırırken, 9 kripto paranın geleceğini parlak olduğu söyleniyor.

Geleceği parlak olan 9 Metaverse coin açıklandı!

 Bu yılın başlarında en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook, Metaverse projesinin 10 milyar dolar değerinde olduğunu açıkladı. Devamında bu yeni konseptinden geleceğin teknolojisi olarak söz etti. Metaverse'ye ulaşma yolculuğu Blockhain ve kripto para birimleriyle destekleniyor. Son zamanlarda birçok yeni Metaverse coin piyasaya çıktı. Yaşanan gelişmelere rağmen Metaverse, kriptoda ana akım olmaktan hâlâ çok uzak görünüyor. Ancak son dönemde, kripto ve kurumsal yatırımcılarının dikkatini çekmeye başladı.

Geleceğinin parlak olması beklenen 9 Metaverse coin

Metaverse'nin benimsenmesi ve son zamanlarda ilgi çekmesi bu alandaki kripto paraların sayısını çoğaltıyor. Bu nedenle birçok uzman yükseliş bekledikleri Metaverse coin projelerini paylaşıyor. Uzmanlara göre bu 9 kripto para, önümüzdeki aylarda büyük yükseliş gsöterme potansiyeli taşıyor.

Highstreet (HIGH)

İlginç bir proje olan Highstreet, sanal evrende alışveriş yapmak için kullanılmaktadır. Halihazırda bazı Shopify mağazalarıyla entegre durumdadır. Site, teknoloji ve kripto trendlerinin farkındadır. Ayrıca, oyun ve NFT’lere sahiptir. HIGH coin mevcut olarak Coinbase üzerinde satışta. Coin HIGH halihazırda Metaverse kavramının gerekliliklerini yerine getiriyor. Teknolojii şirketi olan HTC, projeye Ağustos 2021'de fon sağladı. Şirket, Temmuz 2022 itibariyle 20,79 milyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip.

highstreet

Decentraland (MANA)

Son dönemlerde haberlerde çok yer alan kripto Metaverse coin projelerinden biri de Decentraland. Kullanıcılar arasında NFT'lerini Metaverse'de sergilemek çok bilinen bir durum. Bu platformda NFT'ler dışında çok daha fazlası var. Kullanıcılar Decentraland evreninde sanal arazi satın alabiliyor ve satabiliyor. Ayrıca, platform içerisinde sanal oyunlar gibi çeşitli öğeler oluşturabiliyor. Sotheby’s, firması Londra ofisini genişletmek için Decentraland’da bir arsa satın aldı. Yani büyük şirketler bile, Decentraland’a giriş yapıyor. 2017 yılında oluşturulan Decentraland, az bilinen eski projelerden biri. MANA’nın fiyatı yılın başından bu yana önemli ölçüde düştü, ancak bir yıl önceki değerine göre biraz artmış durumda.

decentraland

Enjin (ENJ)

Enjin gibi oyunlarda çok sayıda Metaverse coin bulunmaktadır. ENJ kullanarak, Metaverse tarzı bir oyun ortamında ilerlemek için varlıklar satın alabilirsiniz. ENJ ile, ilaçtan özellik geliştirmelerine kadar oyundaki her şey için ödeme yapabilirsiniz. Bu sebeple Enjin Metaverse pazarı olarak görülebilir. Ethereum üzerinde faaliyet gösteren Enjin, 543,67 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Projenin yakın zamanda Polkadot’ta başlatılan NFT parachain’inde 100’den fazla oyun ve uygulama mevcut. Ayrıca, Mayıs ayında 500.000 cüzdan oluşturulduktan sonra Enjin Wallet 2.0’ın beta testi başladı.

enjin coin

ApeCoin (APE)

Bu bir ERC-20 tokeni, yani Ethereum blok zincirine dayanıyor. ApeCoin sahipleri, özel ürün ve hizmetlere erişme imkânı kazanıyor. Bunun dışında Ape ekosisteminin yönetimine de katkı sağlıyor. Diğer bir kullanım durumu ise Yuga Labs tarafından geliştirilen ve ünlü BAYC NFT’lerini baz alan Otherside Metaverse oyununda yer alıyor. Şirket, APE sahipleri için Otherside’da bir arazi satışı gerçekleştirdi. Buna göre, satışlardan yaklaşık 320 milyon dolar topladı. Sahipler, 45.000’i Yuga Lab NFT sahiplerine ve geliştiricilerine gitmek üzere 55.000 ‘Otherdeed’ satın aldı. Satış nedeniyle, Ethereum ağı trafikle doldu ve gas ücretleri arttı. Ancak ApeCoin fiyatı, Otherdeed basımıyla ilgili bir sorundan dolayı düştü. İlk duyuru sırasında APE'nin fiyatı 26 dolara yükseldi. Devamında coin haziran ayında 3.49 dolar seviyesine düştü. Otherside Metaverse’nin yayınlanmasıyla fiyatta büyük bir artışın ortaya çıkması mümkün.

apecoin

Terra Virtua Kolect (TVK)

Terra Virtua Kolect, NFT'lerden önce de bulunuyordu. Artık her şey sanal ortamda NFT'lerle alakalı. TVK adlı yerel bir token, diğer üyelerden NFT’ler oluşturmak, satmak veya satın almak için kullanıma açık. Yani NFT’ler, bu projenin hayati bir bileşenidir. Platform Web, bilgisayar, VR ve AR ortamlarını destekliyor. Son zamanlarda Terra Virtua, sürdürülebilirliğini artırmak için Cardano ağını pazarına ekledi. Metaverse coin, piyasa değerine göre, şu anda 40,98 milyon doların üzerinde. Ayrıca yıllık performansı %74. Metaverse, NFT oyunu Kawaii Islands gibi yeni ortaklıklarla uzun vadede potansiyeline ulaşacak gibi görünüyor.

terra

Floki Inu (FLOKI)

Sayısız köpek tabanlı meme coin var. Fakat bazı yatırımcılar ve analistler tarafından görünen o ki Floki Inu en iyileri arasında. Değeri düşük ve geçerli bir Metaverse coin olma potansiyeli taşıyor. Meme coinler arasında, projenin web sitesinde gerçek dünyadaki kullanım örnekleriyle birleştirilmiştir. Ek olarak FLOKI; bir oyun, bir NFT pazarı ve bir eğitim ve içerik platformu başlatacak.

floki

Metahero (HERO)

Metahero, gerçek dünyadaki nesnelerin ve insanların 3B avatarlarını yaratmayı amaçlayan diğer metaverse projelerine göre yeni bir projedir. Şirket, nesneleri taramak ve dijital, 3D formlarını oluşturmak için Doha’da bir tarama odasını bile mevcut hale getirdi. Bu amaca Metahero ve Wolf Studio arasındaki bir ortaklık sayesinde ulaştılar.

Metaverse coin HERO, 46,31 milyon dolarlık mevcut piyasa değerine ulaştı. Metahero’nun Yıllık performansı %93’te. Bu da diğer altcoinler ile uyumlu. CEO Rob Gryn’in farklı bir Metaverse projesi olan Everyone ile ortaklığını güçlendiriyor. Bu nedenle tokenin fiyatının ileride artması mümkün.

hero

Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas’ta, metaverse ağı içerisinde olan bir oyun olarak yatırımcıların karşısına çıkmaktadır. Oyun sektörünün bilir kişileri tarafından yapılan yorumlarda oyuncuların düşman toprakları fethedip kaynak elde edebileceği oldukça fütüristik bir ortam mevcut olduğu söylenmekte.

Metaverse üyeliğini genişletmesi beklenen bir anlaşmada, bir PC üreticisi olan iBuyPower, Star Atlas’ın donanım sağlayıcısı olduğunu duyurdu. Bu ortaklıktan sonra ise metaverse coinde fiyatlar bir miktar yükseliş göstermiş fakat daha sonrasında neredeyse tüm piyasada olduğu gibi geri çekilmeler yaşandı.

Oyunu oynamak, kullanıcılara Metaverse’de kullanılan ATLAS coin kazandırır. Ödül kazanmak için oyun içerisinde  görevleri tamamlayarak ve oyunu oynayarak para kazanırsınız. Oyun, Solana tabanlı olduğu için işlemi Ethereum’dan daha ucuz hale getiriyor. 18,7 milyon dolarlık bir piyasa değeri, 0,008654 dolardan işlem gören Metaverse coin ile ilişkilendirilmekte. 

staratlas

Sandbox (SAND)

Metaverse evreninde bir hayli yer kaplayan The Sandbox iyi performans son ilk çıktığı andan itibaren yatırımcısına gelecek vaat eden kripto paralardan biri olarak karşımıza çıkmakta.

2021’in son çeyreğinde, SAND 1 dolar seviyelerinin üzerine kadar çıkış yapmayı başardı. Ayrıca, geçen yıl Kasım ayında 8,40 dolara ulaşana kadar yükselmeye devam etti. Fakat kripto piyasalarında genel bir yıkımın ardından Sandbox fiyatı o zamandan bu yana bir düşüş trendi içerisinde ve şimdi geçtiğimiz aya nazaran %66 artışla 1,43 dolar etrafında işleme konu olmaya devam ediyor.

Bu proje, Metaverse vizyonunu bir VR başlığı aracılığıyla gerçekleştireceğini duyurmuş. Bunun dışında sanal dünya evrenleri arasında en büyük evreni oluşturmak gibi ideaları mevcuttur. Esasen Sandbox'a bakıldığında sadece bir oyundur. Hatta Atari gibi oyun markaları onu desteklediği için mevcut krizde hayatta kalması daha olası görünmekte.

Sandbox, yakın zamanda ‘Hellboy’ temalı bir metaverse oluşturmak için Lionsgate ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklıktan sonra Sandbox fiyatı bir miktar yükseliş gösterse bile genel itibariyle BTC'de yaşanan gelişmeler Sandbox fiyatını da doğrudan etkilemeye devam etmekte. Ayrıca, ünlü bir isim olan Tony Hawk, Metaverse bir kaykay parkı inşa etme planlarını açıkladı.

Metaverse evreni, NFT’leri yoğun bir biçimde kullanmaya devam ediyor. Bu nedenle Metaverse coin SAND, yaygın olarak NFT geliştirmek için harcanıyor. Ethereum tabanlı bu projenin dolaşımda 1.26 milyar coini bulunmakta. Toplam arzı ise şimdilik 3 milyar civarında olduğu bilinmekte. 

sandbox

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

MANAUSDT:BNN Decentraland TetherUS
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.3022
En yüksek 0.3106
En düşük 0.298
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
LUNAUSDT:BNN Terra TetherUS
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.4346
En yüksek 0.4499
En düşük 0.429
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
ENJUSDT:BNN Enjin Coin TetherUS
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.24
En yüksek 0.246
En düşük 0.236
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
HIGHUSDT:BNN Highstreet TetherUS
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 1.11
En yüksek 1.16
En düşük 1.1
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler