Comos (ATOM) coinde yeni hedefler neresi?

Atom nedir? Cosmos nerelerde kullanılır? 9 Mart 2020 tarihinde 0,90 cent çevresinde işlem gören Atom bugün itibariyle 21,85 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bundan sonraki hedefleri neresi? Tüm detaylar haberimizde.

Comos (ATOM) coinde yeni hedefler neresi?

ATOM Nedir?

Cosmos ekosisteminin kısaca amacı; kendi içinde kuralları olan farklı blockchainlerin birbiriyle etkileşim kurmasına olanak sağlayarak, zincirler arası işlemleri mümkün kılmaktır. Cosmos ağı, blockchainlerin interneti anlamına gelen “Internet of Blockchains” (IoB) olarak da tanımlanır. 

Cosmos, ilk aşamada San Francisco merkezli kripto para odaklı yatırım firması Paradigm ve birçok alanda uzmanlaşmış Boston merkezli yatırım şirketi Bain Capital tarafından gelen 9 milyon dolarlık fon ile adından söz ettirmeye başladı.

Cosmos piyasa hayatına güçlü ve iddialı bir proje olarak başlamasına rağmen, her yeni girişim gibi kusursuz değildi. Piyasa hayatına başladıktan birkaç ay sonra bilgisayar internet  korsanlarının eline düştü. Bu siber saldırı Cosmos ağının bazı önemli güvenlik açıklarını ortaya çıkardı. Bu sorun ile birlikte Cosmos Network’ün resmi tokenı ATOM coin de büyük kayıplar yaşadı. Yatırımcıları tarafından çok uzun süreler güvensiz gözüyle bakılan Atom 2020 Kasım ayından bu yana çok sert yükselişlerle yatırımcısına güven aşılamaya devam ediyor.

Cosmos Network’ün kendi kripto para birimi olan ATOM coin, 17,3 milyon dolarlık ETH, BTC ve USD toplamasına olanak tanıyan ICO çalışması ile 6 Nisan 2019’da piyasaya giriş yaptı. ATOM’un o dönemki toplam arzının %75’i ICO olarak satıldı. ATOM, temelde madencilik faaliyetlerine dayanmaz; bunun yerine hibrit bir sahiplik kanıtı algoritması (PoS) ile elde edilir.

Piyasa sıralamasında 5.184.501.179 milyar dolarlık değeri ile 30. sırada yer alan ATOM, şu an 21,75  dolar seviyelerinde işlem görüyor.  Piyasadaki toplam ATOM arzı ise 238.526.146 adettir. 

Cosmos (Atom) coinde 4 saatlik grafiklerde büyük sayılabilecek bir üçgen formasyonu var demek yanlış olmaz. 4 Şubat 2021 tarihinde başlayan formasyon hâlâ neredeyse kusursuz şekilde işlemeye devam ediyor.
Son 24 saat içinde işlem hacmi ise 885.492.925

Atom Coin için teknik direnç ve destek seviyeleri ise sıralı şekilde şöyle:

Destekler 21,46 - 20,48 - 19,52

Dirençler 24,54 - 25,24 - 26,41

Comos (ATOM) coinde yeni hedefler neresi? - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı


Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler