Emekli bayram ikramiyesi belli oldu!

Bugün saat 16.00 itibari ile bir Kabine toplantısı yapılacak. Yapılacak olan bu toplantının gündemi ise bayram ikramiyesi olacak. İşte detaylar...

Emekli bayram ikramiyesi belli oldu!

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Emekli bayram ikramiyesi yılda iki defa Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen ufak çaplı bir ödenek olarak biliniyor. Dolayısı ile 2022 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi de, 2022 Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs olacağı için ödemeler en geç 1 Mayıs’a kadar yapılmış olması ve ödemelerin ne kadar olacağı bilinmesi gerekiyor.

 Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri 1100 TL olarak ödenen emekli maaşı bu yıl artış göstereceği ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödemesi geçen yıl ödenen bir tutardı. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi geçen yıl ödene tutarlar arasında yer alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödemesi gecen sene yapılırken bu yıl ne kadar olacağı oldukça merak edilenler arasında yer alıyor.

Gözler yapılacak kabinede

Her yıl belli oranlarda emekli ve yardım parası alanlar için bayram ikramiyesi veriliyor. Ancak bu yıl yaşanan yüksek enflasyon ve piyasadaki pahalılık nedeni ile emekli ikramiyelerinin 1500 TL ile 1750 TL arasına yükselmesine beklenen durumlar arasında yer alıyor. Ancak kesinlikle olası bir zamla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Tüm bu ihtimallerleler beraber net rakamların bugün toplanacak veya bir sonraki Kabine Toplantısı’nda belli olacağı söylentileri etrafta dolaşıyor. Kabine Toplantısı bugün saat 16.00 saatinde yapılacağı da duyurular arasında yer alıyor.

  Toplantının ardından olası bir zam kararının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı düşünülüyor. Memurlar gibi Ocak ayında ek zamdan yararlanmayan emekliler bu ikramiyeyi dört gözle bekliyor. Dolayısı ile memur emeklileri %30.5 olarak zam alırken SGK ve Bağ-Kur emeklileri %25.47 zam oranı alındı. Ocak ayında zam farkından yararlanamayan SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise bayram ikramiyesinde yüksek bir zam haberi bekliyor. Yaşanan kulislerde ise Bayram ikramiyesine %30 dolaylarında zam yapılması ve ikramiyenin 1300 – 1400 lira arasında olması düşünülen rakamlar arasında.