Elrond nedir? Elrond (EGLD) ile ilgili tüm merak edilenler...

Elrond nedir? Elrond (EGLD) ile ilgili tüm merak edilenler...

Elrond nedir? Elrond (EGLD) ile ilgili tüm merak edilenler...

Elrond, oldukça ölçeklenebilir, hızlı ve güvenli bir blok zinciri platformudur.

Elrond PoS (Proof of stake) fikir birliği mekanizmasına sahip sharding (zincir parçalara ayrılmış) akıllı sözleşmelerin çalıştırıldığı platform. Projenin Mainneti 2018 yılında aktif hale getirilmiştir. Adaptive State Sharding ile ölçeklendirilmiş ve Secure Proof of Stake firkir birliği yazılımını kullanmaktadır.

Elrond nedir?

Elrond, parçalanmış durum mimarisine ve güvenli bir Hisse Kanıtı fikir birliği mekanizmasıyla tasarlanmış dağıtık bir veritabanıdır. Diğer blok zinciri ağlarının çoğu özel donanım ve yüksek enerji tüketimi gerektirirken Elrond ortalama bilgisayarlarda çalışabilecek şekilde dizayn edilmiştir.

Veri ve işlem işlemeyi/aktarmayı paraleleştirme yöntemi olan sharding kullanarak Elrond’un performansı ağa katılan bilgisayar sayısıyla artacak ve giderek merkezi olmayan bir biçimde büyürken saniyede 100.000’den fazla işleme ulaşacak. Bu da Elrond projesinin vizyonunun global ölçeğin ötesinde, dünya dışında kullanıldığı alanlar için tasarlandığını vurguluyor.

Elrond’un vizyonuna değinmek gerekirse blok zinciri teknolojisinin finansmanı bir kez daha şekillendirme ve diğer endüstrilerin kargaşalarını potansiyel olarak etkileme potansiyeli etrafında çok büyük bir heyecan olsa da blok zincirlerinin çok geniş, ana akım talebi karşılayacak şekilde ölçeklenip ölçeklenemeyeceği konusunda anlaşılabilir bir endişe var. Örneğin, Bitcoin son derecede sınırlı bir iş hacmine sahipken Ethereum kendi ölçeklenme sorunlarıyla başa çıkmak için ETH 2.0 dönüşüm sürecindedir.

Elrond projesinin kurucuları

Elrond projesi, 2017 senesinde Mincu kardeşlerce kurulmuştur. Ancak proje 2019’da duyuruldu ve Elrond başarılı testnet sürecinin ardından Temmuz 2020’de mainnet’e alındı. Benjamin Mincu, CEO olarak çalışırken Lucian Mincu, Elrond projesinin CIO’luk görevini yürütmektedir. Elrond’u kurmadan önce, bir dijital varlık yatırım fonu olan Metachain Capital’ı kurdular. Metachain Capital ve Elrond projesinin beraberinde, ICO’lar için analitik yayınlar paylaşan ICO Market Data adlı diğer bir girişimleri de mevcut. Mincu kardeşlerin iş kurma ve büyütme konusunda yetenek ve deneyim sahibi olduklarını söylemek doğrudur. Bu nedenle, Elrond ekibi, kripto alanında bir hayli donanımlı profesyonellerden oluşmaktadır.

“Bir sonraki Amazon ve Google, blok zinciri alanından çıkacak” -Beniamin Mincu

EGLD nedir?

EGLD token ya da diğer adı ile Elrond eGold; işlemler, akıllı sözleşmeler, ödüller ve yönetim (governance) için kullanılır.

SPoS

Elrond, platformunda Secure Proof of Stake (SPoS) kullanmayı tercih ediyor. SPOS algoritması, ağın güvenliğini arttıran bir Proof of Stake algoritması türüdür.

SPoS nasıl çalışır?

Node adayları akıllı sözleşmeler ve gerekli miktarda EGLD yatırarak sisteme kaydolur. Elrond, node’lar için bir derecelendirme mekanizması uygular. Buna “selective eligibility” adını veriyor ve seçici uygunluk kullanımı sayesinden Elrond, diğer blok zinciri protokollerinden farklıdır. SPoS kapsamında, iyi bir itibar oluşturdukları için node’lar yetkilendirilmezler. Elrond’un SPoS ile önerisi ağın güvenli ve doğa dostu olduğu demokratik ve adil bir fikir birliği modeli olduğudur.

Etiketler