Elon Musk'a göre bir bilgisayar oyunun içerisindeyiz!

Elon Musk, 'Kanıtlarım var bilgisayar oyunun içerisindeyiz!' dedi.

Elon Musk'a göre bir bilgisayar oyunun içerisindeyiz!

Milyar dolarlık Space X ve Tesla şirketlerinin sahibi Elon Musk tüm dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Önce beklenmedik anda kripto borsalarında spekülasyon daha sonra ise Twitter'dan oylama ile yine kendi şirketi olan Tesla hisselerinde satış olmak üzere bir çok insanı şaşırtmaya ve ismini gündemin en zirvesinde tutmaya devam ediyor.

Yakın geçmişte yine bir bilgisayar oyunun içinde yaşadığını iddia eden Elon Musk, şimdilerde ise 1970'lerde var olan 'Pong' oyununu kanıt göstererek Bilgisayar oyunun içinde bir similasyonda yaşadığımızı iddia etti.

Elon Musk şimdiye kadar onlarca yeni ve genelde teknoloji alanında atılım yaptı. Bu atılımlardan biri de beyine bağlanan kablolar! Nedir bu kablolar ne işe yarar?

Neuralink denilen bu cihaz ilk çıkış amacı nörolojik sorunların giderilmesi ile piyasada kendisine yer bulmuş daha sonrasında ise her güncelleme ve yeni haliyle beyine direk müzik yayını ve kaygı seviyelerindeki sorunların çözümünde bile kullanılmış durumda.

Geçtiğimiz yıl bir maymun üzerinde teste tabi tutulmuş ve yukarıda bahsi geçen 'Pong' oyununu hiç bir fiziksellik kullanmadan oynayabilmesine fırsat tanımıştı. Bu tezden yola çıkarak Elon Musk bizlerinde bir 'Pong' oyuncusu olduğumuzu ve içinde bulunduğumuz evrenin tamamının bir oyundan ibaret olduğunu düşünüyor.

Konuyla ilgili en yaygın kanı ise şöyle; sıradan bir maymun ile insanı ayıran en büyük özellik beynimizi kullanım açısından insanların bir çoğunun sadece yüzde 1 farkının olması... İnsanlığın bilmediği görmediği bir varlık ya da ırktan sadece yüzde 1 daha az zeki olması durumunda ise  söz konusu üstün varlığın bize bakış açısı ve neler yaptırabileceği ise tam bir muamma..

İçinde yaşadığımız evren tamamen similasyon. Bilgisayar oyunun içindeyiz!

Elon Musk

Etiketler