Elon Musk Twitter'ın tamamını istiyor!

Twitter'dan hisse alımıyla gündemden düşmeyen Tesla CEO'su Elon Musk, son gelen haberlere göre Twitter'ın tamamını almak istiyor! Tesla CEO'su Elon Musk'ın dün yönetim kuruluna ilettiği teklifte hisse başına belirttiği 54,20 dolarlık ödeme planı yer alıyor! Toplam değeri İşte detaylar...

Elon Musk Twitter'ın tamamını istiyor!

Geçtiğimiz ay Twitter'dan aldığı hisselerle gündeme gelen ve hisse alımı işleminden sonra gerek Twitter cephesinde gerekse Dogecoin cephesinde değer artırımı sağlayan Elon Musk, son yaptığı açıklamayla Twitter'a yönelik yeni bir hisse alımı planlıyor. Tahminlere göre Tesla CEO'su tüm Twitter'ı almak istiyor!

Twitter'ı uygun bir yatırım aracı olarak gördüğünü defalarca kez belirten Musk, dün yönetim kuruluna gönderdiği mektupla yeni hedefini paylaşmış oldu. İlk hisse alımı işleminden sonra Twitter yönetim kuruluna dahil olması beklenen Musk, son yapılan resmi açıklamayla yönetim kuruluna dahil olmayacağını belirtmişti. Twitter CEO'su ise Musk'ın yönetim kuruluna dahil olmamasına rağmen istediği her konuda yönetim kuruluna önerilerde bulunabileceğini belirtmişti. Son olayların ardından Tesla CEO'su Elon Musk, yönetim kuruluna yazdığı mektupla gündemin adını tekrar değiştirdi. Yazdığı mektupla gündeme gelen Musk, Twitter yönetimine hisse başına 54.20 dolar ödeyerek daha çok hisse almak istediğini iletti.

Twitter'a yönelik hamleleriyle merak uyandıran Elon Musk'ın yapılan son açıklamalarla Twitter'ın tamamını satın alması bekleniyor! 28 Ocak 2022 tarihli kapanış fiyatına göre bir hisse değeri belirleyen Musk, yüzde 54 prim ve 43 milyar dolar değerinde hisse başına nakit olarak 54.20 dolar ödemeyi düşünüyor. Dün gönderdiği mektupla Twitter cephesini de konu hakkında bilgilendiren Musk'a nasıl bir geri dönüş sağlanacağı ise merak ediliyor.

Hisselere anında etki etti!

Son çıkan haberler doğrultusunda bir değer artışı daha gözlemlenirken, Twitter hisselerinde yüzde 18'lik yeni bir yükseliş yaşandı. Twitter'a olan düşkünlüğünü farklı bir boyuta taşımaya hazırlanan Tesla CEO'su Elon Musk, ünlü sosyal medya platformu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "Twitter olağanüstü bir potansiyele sahip. Kilidini açacağım."

Twitter'da yaşanılan artış gibi bir başka artış ise Dogecoin cephesinde yaşandı. Elon Musk'ın meme coine olan yakınlığıyla ön plana çıkmasının ardından Twitter'daki bahşiş özelliğinin Dogecoin üzerinden gerçekleşmesi bekleniyor.