Elon Musk, CİMER’e şikayet edildi...

Elon Musk, CİMER’e şikayet edildi...

Elon Musk, CİMER’e şikayet edildi...

Tesla CEO’su Elon Musk, tweet’leriyle kripto para piyasasını manipüle ettiği gerekçesi ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi.

Şikayetin kim tarafından yapıldığı belli değilken müracaatta şu ifadeler yer aldı:

“SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk’tan şikayetçiyim. Sürekli piyasayı manipüle ediyor. İnsanları zarara sokuyor. Sürekli Doge tweet’i atıyor. İnsanlar bu durumdan muzdarip. Sizlerden ricam SPK maddeleri gereğince Elon Musk’a para cezası kesilmesi. Arz ederim.”
Şikayete ayrıca “Elon MÜSK.Jpg” adıyla bir görsel de eklendiği görülüyor.

Elon Musk, CİMER’e şikayet edildi... - Resim : 1

Musk, Bitcoin’i eleştirmeye devam ederken Dogecoin’le ilgili de olumlu açıklamalar yapmayı sürdürdü. Tesla CEO’su, kendisi ve Bitcoin hakkında yapılan yorumlara karşı “Bu berbat yorumları görünce tüm paramla Doge almak istiyorum.” ifadesini kullandı.

Bu twitter serilerinin ardından birçok sosyal medya kullanıcısı #DeListDoge #DontBuyTesla başlıklarıyla tepkisini Elon Musk'a duyurmaya çalıştı. 

Elon Musk neler söyledi?

Tesla CEO’su, dün Bitcoin’in son derece merkezi olduğunu ve bir avuç madencilik şirketi tarafından kontrol edildiğini yazmıştı. Ayrıca Tesla’nın Bitcoin’lerini satabileceğini ya da sattığını ima etmişti. Daha sonra Musk, bu son imasını bugün yaptığı bir başka açıklamayla düzeltti ve “Tesla hiç Bitcoin satmadı.” dedi.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler