Elon Musk, Biden'ı geride bırakarak 'Yılın Kişisi' seçildi

Time Dergisi, geleneksel 'Yılın Kişisi' anketinde, bu yıl Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk'ı seçti. 

Elon Musk, Biden'ı geride bırakarak 'Yılın Kişisi' seçildi

ABD'de haftalık yayınlanan Time Dergisi, geleneksel 'Yılın Kişisi' anketinde, bu yıl Tesla ve SpaceX kurucu ve CEO'su Elon Musk'ı seçti. 

265,4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Elon Musk, bu yıl ABD Başkanı Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i geride bıraktı.

Elon Musk, Biden'ı geride bırakarak 'Yılın Kişisi' seçildi 

Time Dergisi CEO'su ve Baş Editörü Edward Felsenthal, Elon Musk'ı 'Yılık Kişisi' seçmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu:

''Yılın kişisi unvanı, bir etkinin göstergesidir ve çok az kişi Musk'Tan daha fazla dünya ve dünya dışını etkilemiştir.'' 

Time CEO'su: Elon Musk, dünyanın en zengin insanı ama kendine ait bir evi yok

Elon Musk, Biden'ı geride bırakarak 'Yılın Kişisi' seçildi

Felsenthal, Elon Musk'ın 2021 yılında yalnızca dünyanın en zengin insanı olarak değil, toplumlarda büyük değişimlere neden bir kişi olarak ön planda olduğuna vurgu yaptı:

''Dünyanın en zengin insanı ancak kendine ait bir evi yok. Son günlerde de mirasını satıyor. Yörüngeye uygular götürüp güneşe koşuyor; kendi ürettiğini, benzinsiz ve neredeyse sürücüye de ihtiyaç duymayan bir araba kullanıyor. Bir hareketiyle piyasaların yönünü tamamen değiştirebiliyor.'' 

Felsenthal, Elon Musk'ın pek çok insan açısından ilham kaynağı olduğundan söz ederek, Musk'ın teknoloji dünyasına büyük bir devrim getirdiğinin altını çizdi.

1927 yılından bu yana 'Yılın Kişisi'ni seçen Time Dergisi, Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Olivia Rodrigo'yu 'Yılın Sanatçısı; jimnastikçi Simone Biles'ı 'Yılın Sporcusu' seçti.

Etiketler