Elon Musk artık dünyanın en zengin ikinci insanı değil...

Elon Musk artık dünyanın en zengin ikinci insanı değil...

Elon Musk artık dünyanın en zengin ikinci insanı değil...

Tesla CEO’su Elon Musk’ın açıklamaları kendinin de ciddi şekilde para kaybetmesine sebebiyet verdi. Ünlü iş insanı ‘Dünyanın en zengin ikinci insanı’ sıfatını kaybetti.

Elon Musk’ın, Tesla’nın Bitcoin ile araç satışını durdurduğunu açıklaması, ardından gelen üst üste tweet’ler ve haber akışı Bitcoin’in birkaç günde ciddi düşüşler yaşamasına sebep olmuştu. Ancak Bitcoin’in düşüşü, son dönemde araç satışlarında azalma görülen Tesla’veya yaramadı.

Elektrikli araç üreticisi şirketin hisseleri yüzde 2.2’lik düşüş yaşarken Musk da, ‘Dünyanın en zengin ikinci kişisi’ sıfatını, lüks eşya satıcısı LVMH’nin yönetim kurulu başkanı Fransız işadamı Bernard Arnault’a kaybetti. Arnault’un serveti 47 milyar dolardan 161.2 milyar dolara çıktı.

Şu anda 160 milyar dolar değerde


Musk’ın şu anda elinde bulunan tüm varlıklarının değeri, Ocak ayından beri yüzde 24’lük düşüş yaşayarak yaklaşık 160 milyar dolara geriledi. Hatırlanacağı üzere teknoloji odaklı şirketlerin hisseleri geçen yıl Amerika’de adeta opatlama yaşamış ve bu şirketlerden bir tanesi olan Tesla’nın değeri de 1 yılda yüzde 750 gibi müthiş bir oranla yükselmişti. Bu yükselişlerin ardından Musk, Ocak ayında dünyanın en zengin insanı konumuna ulaşmıştı.

Çin’deki sorun düşüş getirdi

Tesla’nın, Amerika’nin Çin menşeiili araçlardan aldığı vergiden ötürü de Çin’deki ilerini büyütmek için arazi alım programını şu an için askıya aldığı belirtiliyor. Bu gelişme de hisselerde düşüşe yol açan etkenlerden.
Tesla şirketi, Şubat başında aldığı Bitcoin’lerin 272 milyon dolarlık kısmını da Nisan ayı sonunda sattığını açıklamıştı.
Etiketler