Ekonomiye güven arttı fakat karamsarlık devam ediyor!

TÜİK tarafından açıklanan ekonomik güven endeksi ağustos ayında yüzde 1 seviyesinde artış göstererek 94,3 değerine yükseldi.

Ekonomiye güven arttı fakat karamsarlık devam ediyor!

Temmuz ayında 93,4 seviyesinde olan ekonomik güven endeksi, bu ayda yüzde 1 oranında artış gösterdi ve 94,3 seviyesine yükseldi.

ekonomik güven endeksi

Tüketici endeksi artış gösterdi

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, ağustos ayında tüketici güven endeksi, geçtiğimiz aya kıyasla yüzde 6,1 seviyesinde artış gösterdi ve 72,2 oranına ulaştı. Bununla beraber inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 1,5 seviyesinde artış gösterdi ve 86,3 seviyesine ulaştı.

Öte yandan imalat sanayi endeksi yüzde 1,1 oranında düşüş kaydetti ve 101,4 seviyesine geriledi. Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,3 seviyesinde düşüş kaydederek 116,2 değerini aldı. Perakende ticaret sektörü güven endeksi ise yüzde 0,4 seviyesinde düşüş göstererek 112,9 değerini aldı.

Bununla beraber ekonomik güven endeksinin 100 seviyesinin üzerinde olması ekonomik duruma yönelik iyimserliği, 100 seviyesinden küçük olması ise ekonomik duruma yönelik kötümserliği ifade etmekte.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler