Ekonomist Atilla Yeşilada Türkiye ekonomisinin geleceğini anlattı!

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada Türkiye ekonomisinin geleceğini değerlendirdi. Arabistan’dan ve Rusya’dan gelecek paralar ile alakalı o sözleri fazla merak uyandırdı.

Ekonomist Atilla Yeşilada Türkiye ekonomisinin geleceğini anlattı!

Atilla Yeşilada Türkiye ekonomisine ve özellikle de Suudi Arabistan’dan gelmesi planlanan paralar ile alakalı değerlendirmesini gerçekleştirdi. İstikrarlı bir paket gelmediği sürece Suudi Arabistan'dan ya da Rusya'dan gelecek milyar dolarların herhangi bir şekilde Türkiye ekonomisine katkı sağlamayacağını söyleyen Atilla Yeşilada Türkiye ekonomisinin geleceğini değerlendirdi. Yapmış olduğu açıklamada “Rus Arap parası Erdoğan'ı kurtarmaz.” ifadelerini kullanan ünlü ekonomist YouTube programından önemli açıklamalar gerçekleştirmişti.

50 milyar dolar Türkiye’ye gelirse

Rusya'dan ve Suudi Arabistan'dan gelmesi planlanan paralar ile alakalı açıklamalar gerçekleştiren ekonomist, Rusya'nın bizden bazı beklentilerinin olduğunu ancak Suudi Arabistan Türkiye ile alakalı bir beklentisinin olmadığını söyledi. “Diyelim ki Rusya'dan 50 milyar dolar geldi. Bu para Recep Tayyip Erdoğan'a seçimi kazandırmaya yetecek mi? Tek oy bile getirmez. Yüzde seksen enflasyon var. Para geldi ve harcamalar iki katına çıktı. Enflasyon bir anda %160’a çıkacak. Türkiye'de harcamalar cari açığa sıçradığı için gelen bu paranı da çok fazla değeri olmayacak. Zaten bu para gelirse iktidara yakın isimlere gidecek ve bu nedenle de gelen paranın Erdoğan'a bir etkisi kalmayacak.”

Ekonomist Atilla Yeşilada Türkiye ekonomisinin geleceğini anlattı!

TL değer kaybeder

Atilla Yeşilada Türk ekonomisinin son dönemde çıkmaza girdiğini ve özellikle de TL'nin değer kaybının sürekli olarak devam edeceğini söyledi. “Gelecek dönemde eğer Türk Lirası değer kazandırsa Erdoğan'a bu seçimleri kazandırmayacaktır. Türk halkının genelinin ana sorunlarının başında işsizlik ve yoksulluk geliyor. Bu nedenle de Türk lirasının değer kazanması Erdoğan için yeterli olmayacaktır. Enflasyonun denetlenmesi ve özellikle de işsizlik sorununa bir çözüm bulunması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini değerlendirdi

Atilla Yeşilada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat’ta dolar farkını ödemeyeceğini açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu Erdoğan arasında bir finans satranç oynandığını dile getirdi.


Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a bu alanda net bir mesaj verdiğini de söyleyen Atilla Yeşilada “eğer seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi kazanırsa Erdoğan'ın aldığı kararları ödeme konusunda son derece net tavırlar içerisinde olduğu söylendi.”

Etiketler