Ekonomide kritik hafta! Merkez Bankası kararı bekleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para politikası ve FED kararı merak ediliyor. Dolar ve altın ile alakalı gelişmelerde ne olacak? Ekonomide kritik süreç başladı.

Ekonomide kritik hafta! Merkez Bankası kararı bekleniyor

Hem Türkiye'de hem de yurtdışında ekonomi konusunda çok değerli bir hafta olacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para politikası da gelecek günlerde açıklanacak. Bu sayede hem altın hem dolar ile alakalı birçok gelişme de yaşanacak. Özellikle FED toplantı tutanakları da gelecek dönemde ekonominin ne yönde seyir edeceğini etkileyecek.


Yatırımcıların gözü de Merkez Bankası ve FED kararlarında olacak. Altın ve Dolar ile alakalı gelişmelerde yakından takip ediliyor.

FED'in yüzde 54 ihtimalle 50 baz puan faiz artıracağı tahmin ediliyor

Piyasalardaki hareketlilik şu an için sona erdi ve FED kararı sonrasında yaşanacak gelişmeler bir hayli merak ediliyor. Özellikle de FED'in alacağı kararlar ve faiz artırma gibi süreçler yaşanırsa dünya ekonomisi de farklı bir yöne doğru savunulabilir. Amerika başta olmak üzere perakende satışlarda makroekonomik verilerin piyasaların yönü vermesi bekleniyor.

Ekonomide kritik hafta! Merkez Bankası kararı bekleniyor

Dolar/TL 17,9520

Yatırımcısına her zaman kazandıran dolar son dönemde 18 lira bandında seyretmeye devam ediyor. Özellikle de ekonomistler kritik eşiğin 17 liranın üstü olduğunu ve 18 lirayı geçmesi anlamında 20 liralık bandı da geçebileceğini düşünüyor. Dolar ile alakalı gelişmeler de FED kararı sonrası hareketlenecek.

Altın fiyatları

İstikrarlı yükselişine devam eden gram altın haftaya 1035 liradan başladı. Çeyrek altında 1710 lira bandında devam ediyor. Özellikle de son dönemde yatırımcıların en fazla güvendiği yatırım araçlarından olan altın istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Özellikle de gram altın son 6 aylık dönemde 250 liralık bir artış göstermişti.

Etiketler