Ekonomide bu hafta nasıl geçti?

Küresel ekonomide oldukça ilginç gelişmeler yaşadığımız haftanın ardından ekonomik olarak birtakım gelişmeler yaşandı. Peki bu gelişmeler nelerdi? Ekonomide bu hafta nasıl geçti?

Ekonomide bu hafta nasıl geçti?

FED’in faiz kararı ve Amerikan Birleşik Devletleri’nin yaşadığı resesyon önemli gündem başlıklarından bazılarıdır. Dünya da yaşanan bu olaylardan sonra da ülkemizde yaşanan ekonomik anlamda bazı önemli gelişmeler yaşandı. Merkez Bankasının yayınladığı enflasyon raporu bu olayların içinde yaşanan en önemli ekonomik olaylardan bir tanesidir.


Küresel ekonomide yaşanan ekonomik olaylarda, FED’in faiz kararı sonrasında yaşanan hareketlilik ve ardından Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletlerine yönelik açıklanan ekonomik veriler, haftanın önemli gelişmelerinden bazılarıdır.

Ekonomide bu hafta nasıl geçti?
ABD ekonomisinin bu dönemde büyüme beklenirken yeniden küçülme yaşaması, ekonomik olarak resesyona girilmesine neden oldu.

Küresel ekonomi gelişmelerini bırakıp yurt içinde yaşanan gelişmelere baktığımızda, ülkemizde yaşanan faiz verilerinin açıklanması, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon raporu  yayımlaması ve  bunun yanında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nde TCMB Başkanı ve sanayiciler arasındaki sözlü göndermeler yaşanması önemli başlıklar arasında yer alıyor.


Sizlere ekonomide yaşanan bu gelişmeleri başlıklar halinde aktaracağız. Küresel ve yerel ekonomide yaşanan bu gelişmelere detaylı bir şekilde haberdar olabilirsiniz.

FED faiz puanı artırımı yaptı

Geçtiğimiz günlerde yapılan FED toplantısının ardından FED, çarpıcı kararlarda bulundu. Faizi 75 Baz puan artırımına giden FED, beklentilerin aksine bir karar aldı. 1950’li yıllardan sonra en üst seviyede faiz artışına giden FED, haziran ve temmuz aylarında 150 baz puan oranında bir faiz artırımına gitti.
 

ABD ekonomisi küçülüyor

Ekonomik olarak büyüme beklendiği halde yeniden küçülme yaşayan ABD ekonomisi, ekonomik olarak resesyona girmiş oldu. ABD’nin ikinci çeyrekte de küçülme yaşaması sonucunda ABD ekonomisi ikinci küçülmeyi yaşamış oldu.

Tahıl koridoru koordinasyon merkezi açıldı

Uzun zamandır savaş halinde olan Ukrayna, güvenli tahıl sevki için Tahıl Koridoru Koordinasyon Merkezi Açıldı. Bu merkezin açılması ile birlikte dünya, gıda krizinin çözüme ulaşmasında önemli bir etken olacağına inanılıyor.  

TCMB Başkanı ile Kavcıoğlu arasında gerilim yaşandı

Sanayicileri stokçuluk yapmakla suçlayan Kavcıoğlu  ile Bahçıvan arasında gerginlik yaşandı. Sanayicileri ucuz fiyattan kredi alıp stokçuluk yaptığını ifade eden Kavcıoğlu ile bu ifadelere tepki gösteren Bahçıvan arasında tartışma yaşandı.



SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.46
Satış 32.48
Değişim 0.1499%
Son Değer 32.48
En yüksek 32.4905
En düşük 32.37
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler