Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan yeni önlemler geldi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önderliğinde gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından alınan yeni kararlar yapılan resmi açıklamayla kamuoyuna paylaşıldı. İşte toplantıda konuşulanlar...

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan yeni önlemler geldi!

Günün erken saatlerinde gerçekleşen ve sonuçları bir hayli merak edilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından kurul tarafından resmi açıklamalar gelmeye başladı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan resmi açıklamada, ürün takibinin anlık olarak kontrol edilmesine imkan tanıyacak dijital bir sistemin kurulacağının duyurusu yapıldı.

Gıda fiyatlarına anlık takip sistemi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önderliğinde gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından gelen açıklamalar neticesinde, sabah saatlerinde yapılan toplantıda kurulacak dijital sistemin yanı sıra küresel boyutta yaşanılan ekonomik gelişmelerin ve emtia fiyatlarındaki artışın enflasyon üzerindeki etkileri de konuşuldu. Toplantıda son günlerin en önemli konusu olarak gözüken gıda fiyatları ve artan enflasyon karşısında alınacak önemler üzerinde durulurken, gıda piyasalarındaki arza yönelik daha da güçlendirilmiş yeni planlar hakkında fikir alışverişi gerçekleştirildi. Gıda fiyatlarındaki dalgalanma ve market raflarındaki elverişsiz rekabetin üzerinde duran Ekonomi Koordinasyon Kurulu, yaşanan olumsuz süreç ve değişkenlik gösteren fiyatların kontrolü neticesinde anlık olarak takibi kolaylaştıracak dijital sistemin en yakın zamanda hayata geçirilmesini talep etti. Geçmiş toplantılarda alınan kararların da bir kez daha gözden geçirildiği önemli toplantıdan, ekonomiye yönelik yeni önlem fikirleri çıkmış oldu.

Enflasyonun yarattığı yıkıcı işsizlik ve ekonomik problemler üzerinde duran Ekonomi Koordinasyon Kurulu, istihdam oranlarını artırmak ve ekonomin tekrar canlanması için yeni planlar yaptı. Birçok önemli ismin katıldığı toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ilgili kurumlar katılım gösterdi.