Efsane Cuma indirimleri ne zaman?

Her yılın kasım ayında vatandaşlar Efsane Cuma indirimlerinin ne zaman başladığını merak ediyor. Peki 2021 yılının Efsane Cuma indirim günleri ne zaman başlıyor?

Efsane Cuma indirimleri ne zaman?

ABD'de başlayıp tüm dünyaya yayılan dönemsel indirim çılgınlığı ülkemizde de ilgiyle takip ediliyor. Her yılın kasım ayında vatandaşlar Efsane Cuma indirimlerinin ne zaman başladığını merak ediyor. Birçok mağazanın ve e-ticaret sitesinin de dahil olduğu indirim süreci ile ilgili olarak, ülkemizde Süper Cuma, Muhteşem Cuma gibi adlarla da kullanılıyor. Peki 2021 yılının Efsane Cuma indirim günleri ne zaman başlıyor?

Efsane Cuma ne zaman başlıyor?

Efsane Cuma, bu yıl 26 Kasım 2021 tarihinde başlayacak. Bazı mağazalar belirlenen tarihten daha önce indirim sezonuna başlayabiliyor. İndirimlerin aralık ayına kadar süreceği düşünülüyor. Ülkemizde Efsane Cuma ya da Süper Cuma olarak anılan bu kampanya dönemi, ABD'deki en geniş kapsamlı perakende satış günü olarak biliniyor.

İlk olarak ABD'de başlayan Efsane Cuma indirimleri, sonrasında Kanada, İngiltere ve tüm dünyada bilinir hâle geldi. Efsane Cuma indirimlerinde; teknolojiden tekstile, mutfak ürünlerinden bebek eşyalarına kadar pek çok ürün yüzde 70-80'lere varan indirimlerle satışa sunulacak.

Bakanlıktan 'Efsane Cuma' uyarısı

Ticaret Bakanlığı, 'Efsane Cuma indirimleri', 'Şahane Cuma' gibi adlarla pek çok ürün yelpazesinde farklı farklı oranlarda yapılan indirimlere karşı tüketicileri uyardı. Ürün fiyatlarının yüksek miktarda artırılıp, sonrasında sıklıkla bu fiyat üzerinden indirim yapıldığına dikkat çekildi ve aykırılıkların tespiti durumunda gereken idari yaptırımların uygulanacağı aktarıldı.

"Bu gibi yanıltıcı uygulamalara maruz kalmamak ve gerçekte ne oranda indirim yapıldığını anlayabilmeniz için ilgilendiğiniz ürünlerin önceki satış fiyatlarını da araştırmak ve gerçekçi olmayan veya yüksek görünen indirimlere dikkatli yaklaşmak gerekmektedir. İnternet sitesinin adı, adres çubuğunda her zamanki gibi görünmüyorsa, sahte veya taklit bir site olması ihtimaline karşın site adının kontrol edilmesi mağduriyetleri azaltacaktır." ifadelerine yer verildi.

Etiketler