Edirne'ye gelen Bulgarlara kur şoku!

1 Bulgar Levasının 10.53 TL fiyatına kadar yükselmesinden sonra Edirne'ye akın eden Bulgarlar yeni bir şok ile karşılaştı.

Edirne'ye gelen Bulgarlara kur şoku!

Kur farkı nedeniyle Edirne'ye akın akın gelip neredeyse alışveriş çılgınlığı yaşayan Bulgarlar 1 Bulgar Levası fiyatında yaşanan değişikliği döviz bürolarında şok olarak karşıladı. 10.53 TL'den 5,75 TL'ye düştüğünden bir haber şekilde döviz bürolarına akın etmeye devam eden Bulgarlar fiyat değişikliğini görünce adeta şoka uğradı. 

Döviz Büroları Boşaldı

Döviz bürolarına geldiklerinde kurda yaşanan düşüşü görüp şaşkına dönen Bulgar vatandaşları sadece birkaç gün önce kurdaki oran çok iyi olduğunu ve mevcut durumun onları çok etkilediğini söyleyen Bulgarlar bu yükü taşıyamayız maalesef çok ağır oldu bu! yorumlarını yaptılar.

 Alışverişin Yeni Adresi Edirne

Her ne kadar kur fiyatları yarı yarıya düşmüş olsa bile hala döviz bürolarında para bozdurma işlemlerine devam eden Bulgarlar, yerel basında çıkın çıkın Türkiye'ye gelin çağrısında bulundu.

Paramız Burada Daha Değerli

Bulgar Levasının alım gücünün Edirne'de daha değerli olmasının ardından Edirne'de neredeyse hiçbir markette ürün kalmadı. Sağlık, kozmetik ve market alışverişlerinin tamamını Edirne'ye akın ederek tedarik eden Bulgarlar, kurdaki makasın neredeyse yarı yarıya kapanmasına çokta aldırmadı.

edirnede bulgarlar alışverişe devam ediyor

Etiketler