ECB Başkanı Lagarde: Tahvil alımlarının azaltılmasını konuşmadık

Lagarde, ECB'nin dün faiz oranlarını ve para politikasını değiştirmediği toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bankanın toplantıda PEPP programının azaltılmasını ele almadığını söyledi.

ECB Başkanı Lagarde: Tahvil alımlarının azaltılmasını konuşmadık

ECB Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin dün faiz oranlarını ve para politikasını değiştirmediği toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bankanın toplantıda PEPP programının azaltılmasını ele almadığını belirtti.

Avrupa'da pandeminin halen devam ettiğini ve henüz köprüyü geçmediklerini belirten Lagarde, "Henüz pandeminin geride kalması için uzun bir yolumuz var. Toplantıda PEPP alımlarının azatılmasını ele almadık çünkü daha çok erken" ifadelerini kullandı.

ECB'nin varlık alımları için "normal" bir seviye olmadığını ifade eden Başkan, bankanın mevcut çeyrekte alımları hızlandıracağını tekrarladı. Lagarde, "Varlık alımlarının azaltılması, takvime göre değil verilere göre belirlenecek." şeklinde konuştu.

Başkan öte yandan ECB'nin bir kur hedefi olmadığını da tekrar ederken euro kurunu yakından izlediklerinin de altını çizdi. ABD ile Euro Bölgesi ekonomilerinin farklı durumlarda olduğunu da hatırlatan Lagarde, "Fed ile uyumlu hareket etmek isterdik ancak bu mümkün olmayacak." dedi.

ECB'de şahin üyeler varlık alımlarının azaltılmasını istemedi

ECB'nin dünkü toplantısında daha önce iddia edildiği gibi şahin üyelerin varlık alımlarının azaltılması gibi bir çağrıda bulunmadıkları kaydedildi.

Konuya yakın kaynaklar ECB toplantısının sakin geçtiğini aktardılar. ECB Başkanı Lagarde da toplantı sonrasında henüz erken olduğu için toplantıda varlık alımlarının azatılmasını görüşmediklerini söylemişti.

Etiketler