ECB Başkanı Lagarde: Enflasyondaki yükselişi geçici görmeye devam ediyoruz

ECB Başkanı Lagarde, enflasyondaki yükselişi büyük ölçüde geçici olarak görmeye devam ettiklerini aktardı.

ECB Başkanı Lagarde: Enflasyondaki yükselişi geçici görmeye devam ediyoruz

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyondaki artışı büyük ölçüde geçici olarak görmeye devam ettiklerini belirtti.

Euro Bölgesinde enflasyonun ECB'nin şu anda yükselttiği projeksiyonlarını aşabileceğini aktaran Lagarde, hali hazırda bunun olduğu yönünde çok az işaret olduğunun da altını çizdi.

''Eğer ekonomik aktivite, salgın önlemlerinde tekrar bir sıkılaştırmadan etkilenirse enflasyonun tahmin edilenden daha zayıf olduğu kanıtlanır.'' şeklinde konuşan Lagarde, fiyat baskılarının hali hazırda beklenenden daha güçlü olmasına neden olabilecek bazı faktörler bulunduğunu da vurguladı. Ancak Lagarde, ''Bu risk konusunda şu ana kadar sınırlı işaretler görüyoruz. Bu, bizim temel senaryomuzda enflasyonun orta vadede hedefimizin altında kalmaya devam edeceğinin tahmin edilmeye devam ettiği anlamına geliyor.'' ifadelerine yer verdi.

Lagarde konuşmasında, Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın giderek geliştiğine yönelik kanıtlar bulunduğunu aktarırken, büyüme görünümünün belirsiz olmaya ve salgının gelişimine bağlı olmaya devam ettiğini de belirtti.

Etiketler