Döviz mevduatları bu hafta rekor kırdı

Kur korumalı TL vadeli mevduat ürününün açıklandığı 24 Aralık haftasında yurt içindeki yatırımcıların döviz mevduatlarının yükseldiği görüldü.

Döviz mevduatları bu hafta rekor kırdı

Kur korumalı Türk Lirası vadeli mevduat ürününün açıklandığı 24 Aralık haftasında yurt içindeki yatırımcıların döviz mevduatlarının yükseldiği gözlendi.

Döviz mevduatları 24 Aralık haftasında rekor düzeye ulaştı.

Döviz mevduatları bu hafta rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan verilere göre yurt içinde yerleşik kişilerin döviz mevduatı 1,2 milyar dolar artarak 239 milyar dolara yükseldi.

Böylece döviz mevduatları yeni zirvesine ulaştı.

24 Aralık haftasında gerçek kişilerin döviz mevduatlarını azalttığı ve bu rağmen tüzel kişilerin döviz mevduatlarının arttığı görüldü.

Verilere göre gerçek kişilerin döviz mevduatları 430 milyon dolar gerileyerek 146,1 milyar dolara düştü. Parite etkisinden bağımsız olarak değerlendirildiğinde bu düşüşün 136 milyon dolar olduğu aktarıldı.

Tüzel kişiler ise aynı dönemde mevduatlarını 1,6 milyar dolar artarak 92,9 milyar dolara yükseltti. Tüzel kişilerin döviz mevduatlarında parite etkisinden arındırılarak incelendiğinde yükseliş de 1,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Etiketler