Döviz hesaplarında dikkat çeken değişiklik

Döviz mevduatlarında hızlı düşüş. Dövize endeksli mevduat uygulaması ardından döviz hesaplarında düşüş yaşandı. Döviz mevduatları yılın ilk haftasında hızlı bir gerileme yaşadı. Merkez Bankası verilerine göre döviz mevduatları 7 Ocak haftasında 2,8 milyar dolar geriledi. İşte detaylar...

Döviz hesaplarında dikkat çeken değişiklik

Döviz mevduatlarında hızlı düşüş. Dövize endeksli mevduat uygulaması ardından döviz hesaplarında düşüş yaşandı. Döviz mevduatları yılın ilk haftasında hızlı bir gerileme yaşadı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre döviz mevduatları 7 Ocak haftasında 2,8 milyar dolar geriledi. İşte detaylar…

Döviz mevduatlarında hızlı düşüş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre 7 Ocak haftasında döviz mevdutları 2,8 milyar dolar düşüşle 234,3 milyar dolar düzeyine kadar düştü. Veriler hem gerçek kişilerin hem de tüzel kişilerin döviz mevduatlarında düşüş olduğunu gözler önüne serdi.

Buna göre 7 Ocak haftasında gerçek kişilerin döviz mevduatları 1,6 milyar düşüşle 145,5 milyar dolara kadar düşüş yaşadı Parite etkisinden arındırılmış veriye bakıldığında ise gerçek kişilerin döviz mevduatlarında yaklaşık olarak 1,1 milyar dolarlık düşüş yaşadığı belirtildi.

İlgili haftada tüzel kişilerin döviz mevduatları ise 1,2 milyar düşüşle 88,9 milyar dolar olurken Parite etkisinden arındırılmış düşüş ise 1,1 milyar dolar olarak olarak gerçekleşti.